Statisztikai adatok

2022.03.14. 10:00

Kérik az útlevelet, majd nem veszik át

Az ukrajnai háború kitörése óta megháromszorozódott Bihar megyében az útlevelet igénylők száma, ezért meghosszabbítják a munkaprogramot.

Illusztráció

BN-összeállítás

 

Az elmúlt kilenc napban a Bihar megyei útlevélosztályon háromszor annyian igényeltek útlevelet, mint a tavalyi év hasonló időszakában, mondta pénteken sajtótájékoztató keretében Dumitru Țiplea, Bihar megye prefektusa. Țiplea ismertette a statisztikai adatokat is, elmondva, hogy február 28. és március 10. között a Bihar megyei útlevélosztályhoz 2945 igénylés érkezett, de mindössze 1548 útlevelet vettek át, vagyis az iratoknak mintegy a fele a hivatalnál maradt. Tavaly ugyanebben az időszakban 1057 útlevelet igényeltek és 957 dokumentumot vettek át. Ebből az következik, fejtette ki Țiplea, hogy míg tavaly valóban utazni akartak az emberek, azért kértek útlevelet, most nem ez a cél, vagyis egyelőre nem terveznek elutazni. A prefektus arra kérte a polgárokat, hogy vegyék át az úti okmányokat, mert egyre nehezebbé vált tárolni azokat. A prefektus bejelentette azt is, hogy az útlevélkérelmek száma napról napra nő, március 10-én például 446 igénylést regisztráltak. Hogy ez mekkora szám, azt azzal az adattal érzékeltette Țiplea, hogy az eddigi rekord még 2018-ból való, akkor Bihar megyében egyetlen napon 298 igénylés érkezett. A mostani növekvő tendenciát látva elrendelték az útlevélosztály munkaprogramjának növelését. Eszerint munkanapokon 8.30–18.30 óra között lehet igényléseket benyújtani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában