Programajánló

2024.04.29. 15:47

32. Festum Varadinum: programok

Április 30., kedd 16.30 óra – a Fényes Szabolcs-emléktábla megkoszorúzása (Kővágó/Nicolae Jiga utca 69. szám). Ebben a házban született és töltötte gyermekkorát a magyar könnyűzene klasszikusa, Fényes Szabolcs. A zeneszerző születésének évfordulóján koszorút helyeznek el, megemlékezve munkásságára.

17 óra – Alzheimer – Kollár István filmjének vetítése a FIX Makerspaceben. Szervező: Caritas Catolica.

18 óra – Nemlaha György, az MTVA nyugalmazott zenei szerkesztőjének előadása Fényes Szabolcsról a Léda-házban. Szervező: RMDSZ-nőszervezet.

19 óra – Domokos László: Székely Standup a bábszínházban. Szervező: Varadinum Alapítvány, RebekArt Produkció.

Május 1-jén, szerdán nincsenek programok.

Május 2., csütörtök 14 óra – Tudományos konferencia a római katolikus püspöki palotában. 2024. május 2-án és 3-án, Fraknói Vilmos váradi kanonok, címzetes püspök halálának 100. évfordulója alkalmából a püspöki palotában szervez tudományos konferenciát a Fraknói Vilmos Római Történeti Kutatócsoport és a Moravcsik Gyula Intézet. Az esemény keretében olyan előadások hangzanak el, amelyek új szempontokat és friss adatokat kínálnak a magyar történeti kutatások korszakairól. Az előadások csütörtökön 14–19, pénteken pedig 9.30–17 óra között zajlanak a püspöki palota dísztermében. Szervezők: Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Nagyváradi Római Katolikus Püspökség.

A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják. A további programokról, illetve az esetleges változásokról a festumvaradinum.ro, illetve a facebook.com/varadinum oldalakon lehet tájékozódni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában