ERDON Helyi hírek

2013.10.21. 12:20

Nagy a koszorú és a mécses választék

Halottak napjához közeledve a nagyváradi piacokon és virágüzletekben már bő választékot találhatunk koszorúkból, virágokból, gyertyákból és mécsesekből.

Halottak napjához közeledve a nagyváradi piacokon és virágüzletekben már bő választékot találhatunk koszorúkból, virágokból, gyertyákból és mécsesekből.

Annak ellenére, hogy a kínálat nagy, vásárló még kevés akad, legtöbben az utolsó pillanatban vásárolják meg a koszorúkat, sírcsokrokat, gyertyákat, mécseseket. A virágüzletekben főleg koszorúkat és cserepes krizantémokat lehet vásárolni, koszorúkat mérettől függően 10 lejtől kezdődően, a nagy cserepes krizantémokat pedig 10-12 lejért lehet kapni. A rogériuszi piacon a virágosok már felkészültek a november elsejére. A kínálat nagy, az egész kicsi és olcsó koszorúktól kezdve, közepes és nagy koszorúkat is találunk drágábban. Műanyag koszorúkat 8-10 lejért már kapunk, a természetes anyagokból készült koszorúkat pedig 10-15 lejért, továbbá mérettől és formától (hagyományos kerek vagy kereszt alakú) függően 25, 30 és 40 lejért, de akinek pénztárcája megengedi az 100-200 lejes nagyméretű koszorúkat is vásárolhat. Az ár a méreten kívül attól is függ, hogy a fenyőkoszorúkat mű vagy élő virágok díszítik.

Virágok, gyertyák

A piacon a szezon virágaiból, a krizantémokból hatalmas választék van. Számtalan színben vehetünk cserepes vagy vágott krizantémokat. A cserepesek mérettől függően 3, 5, 8, 10 és 12 lejért kaphatunk, csokrokat pedig 5-8 lejért. A koszorúk mellett a virágosok mécseseket és gyertyákat is árulnak: közepes méretű fémkapakos mécseseket 2-4 lej között vásárolhatunk, de egész nagyokat akár 20 lejért is. Az üzletekben is kereshetünk gyertyákat: egyszerű teamécseseket 30 banitól kezdve másfél lejig találunk, fémkapakos mécseseket 2, 4, 8 lejért, három darabos kiszerelésben 6 lejért, egy szál gyertyát 1 lejért, de a gyertyákat csomagban is vásárolhatunk, például 16 darabos sárga gyertyát 5 lejért, 20 darabos fehér gyertyát 4 lejért. A nagyobb bevásárló központokban a mécseseket és gyertyákat darabra körülbelül ugyanannyiért lehet megvásárolni, de nagyobb kiszerelésben is vehetjük ezeket, például a száz darabos teamécseseket 15 lejért. Az árusok elmondása szerint nagy forgalomra az elsejét megelőző napokban lehet számítani, most csak egy két vásárló keresi a kimondottan halottak napi árukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!