Taekwondo

2024.04.29. 19:16

Két aranyéremmel tért haza a Wolf SK a lublini Eb-ről

Forrás: Wolf SK

Szakács Dávid 

Lublin (Lengyelország) városa adott otthont idén az ITF Taekwondo Európa-bajnokságnak, ahol 31 ország 839 sportolója harcolt az érmekért. Az idei viadalon hat versenyszámban indulhattak a résztvevők (formagyakorlatok, küzdelem, speciális technikák, erőtörés, hagyományos küzdelem, gyorsrúgás). 

A romániai küldöttség a kontinenstorna során 9 aranyat, 17 ezüstöt, valamint 19 bronzot gyűjtött össze, ezzel a harmadik helyen zárva az összesített éremtáblázaton. A Trikolórok a fiúk serdülő kategóriájában az élen végeztek. 

A Nagyváradi Wolf SK-t 11 taekwondós képviselte az eseményen. A váradiak két arany-, hat ezüst-, illetve öt bronzéremmel járultak hozzá a fent említett eredményekhez. A Wolf SK két Európa-bajnoki címét Tálinger Alex (erőtörés – felnőtt versenyszám), valamint a Gui Daria, Cornea Larisa és Gui Denisa trió (speciális technikák – női ifjúsági csapat) szerezte meg. A Wolf SK további érmesei: 2. hely – Gui Daria (2), Molnár Balázs, Simon Barbara, Cornea Casandra, Cornea Luca, 3. hely – Bajgyik Baranyi Botond, Toromba Christian, Gui Denisa (2), Gui Daria, Cornea Larisa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában