Tüntetés

2023.08.17. 16:31

AUR-tüntetés az egészségügyi minisztériumnál

Forrás: Fcebook/AUR/Képernyőfotó

Agerpres

Felmászott az egészségügyi minisztérium épületének homlokzatára a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) csütörtöki tüntetésének egyik résztvevője. A csendőrök próbálják meggyőzni, hogy jöjjön le onnan.
Az AUR több tagja, törvényhozója és szimpatizánsa tüntet csütörtökön az egészségügyi minisztérium épülete előtt egy törvénytervezet ellen, amellyel szerintük a kormány kötelezővé tenné az oltásokat Romániában. A tiltakozók követelik Alexandru Rafila miniszter lemondását és a közvitára bocsátott új országos oltási stratégia visszavonását.
Az ellenzéki alakulat képviselői arra biztatták a résztvevőket, hogy állják el a szaktárca épületének bejáratát. Később megpróbáltak behatolni az épületbe, de a csendőrök ellenállásába ütköztek. Az egyik tüntető felmászott az épület homlokzatára, a csendőrök szép szóval próbálják rábírni arra, hogy biztonságban jöjjön le onnan.

Időközben a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) csütörtöki oltásellenes tüntetésének egyik résztvevője megütött egy újságírót. A fővárosi csendőrség tájékoztatása szerint a gyanúsítottat kiemelték a tömegből és bekísérték a rendőrségre, ütlegelés és egyéb erőszakos tettek miatt indul eljárás ellene.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában