Helyreállítási alap

2022.10.05. 17:23

Cseke Attila: Hétfőtől ismét lehet pályázni épületfelújításra

Forrás: Facebook/Cseke Attila

Október 10-én indítja újra a fejlesztési minisztérium a helyreállítási alapból finanszírozott épületfelújítási programját. Cseke Attila tárcavezető szerdán elmondta, az első pályázási kör után megmaradt összesen 985 millió euróra lehet benyújtani finanszírozási igényléseket október 10-én reggel 10 órától kezdődően online, a fejlesztési minisztérium honlapján. Az új pályázati útmutató szerdán jelenik meg a Hivatalos Közlönyben és a fejlesztési minisztérium honlapján. A minisztérium a tömbházépületek és közintézmények energiatakarékossá tételére nyújt finanszírozást, és az első kiírástól eltérően, amikor egymással nem versenyben, megyékre lebontott összegekre pályázhattak az önkormányzatok és központi hatóságok, most a pályázatok érkezési sorrendje fog számítani. 'Minden önkormányzatot, amely pályázni szeretne, arra bíztatok, hogy jól előkészített dokumentumcsomagot dolgozzon ki és gyorsan, pontosan pályázzon' - idézte Cseke Attilát az RMDSZ közleménye. A tömbházlakások energiatakarékossá és földrengésbiztossá tételére 2.760.000 eurót lehet pályázni, 59.990.000 eurót hívhatnak le az önkormányzatok olyan tömbházak felújítására, amelyek elszegényedéssel veszélyeztetett területeken találhatóak, a mérsékelt energiahatékonysági beavatkozásokra 147.530.000 eurót és a fokozott energiatakarékossági beavatkozásokra 40.590.000 eurót. Középületek esetén a minisztérium 105.550.000 eurót biztosít az épületek energiatakarékossá és földrengésbiztossá tételére, a mérsékelt energiahatékonysági beavatkozásokra 469.490.000 eurót és a fokozott energiatakarékossági beavatkozásokra 149.820.000 eurót. A minisztérium továbbá támogatást biztosít a felújított épületek melletti elektromos töltőállomásokra is.
A minisztérium korábbi pályázati kiírására 1437 finanszírozási kérés érkezett, összesen több mint 2 milliárd euró értékben - derül ki a tájékoztatásból. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában