Festum on Bike

2024.05.10. 18:04

Zenés, biciklis felvonulás a városon keresztül

Közösséget megmozgató módon hangolódhattak a kerékpárosok a hétvégi Majálisra, ugyanis csütörtök délután szervezték meg a Festum on Bike elnevezésű biciklis felvonulást. A programon körülbelül nyolcszázan vettek részt.

Forrás: Festum Varadinum

Fotó: Vigh László Miklós

Törő Enikő

A Festum Varadinum rendezvénysorozat keretében szervezték meg a csütörtök délutáni programot, mely igen sok érdeklődőt vonzott. A délutáni kedvező időjárás is rásegített arra, hogy sokan vegyenek részt a biciklis felvonuláson, mely a meghirdetett időpont szerint 18.30 órakor kellett volna induljon a Magnólia parktól, azonban néhány perccel hamarabb kelt útra a csapat, így sokan menet közben csatlakoztak.

Fotó: Vigh László Miklós / Forrás: Festum Varadinum

Az esemény jó hangulatához hozzájárult az, hogy egy DJ pörgős zenével vezette a kerékpárosokat, a szervezőknek, valamint az önkénteseknek hála pedig elég jól haladt a tömeg. Bár volt hatósági kíséret, a forgalmat hivatalosan nem zárták le a felvonulás miatt, aminek megvolt az a haszna, hogy számos autós felfigyelhetett a kerékpárosokra, ezzel együtt pedig arra, hogy oda kell figyelni rájuk a közlekedésben. Bár volt néhány gépjárművezető, aki dudálással jelezte elégedetlenségét, a legtöbben türelmesen várakoztak a körforgalmakban és kereszteződésekben, amíg a menet elhaladt.

Fotó: Vigh László Miklós / Forrás: Festum Varadinum

Az előzetes terv szerint másfél óra lett volna a felvonulás és tíz kilométer hosszú a táv. Mindkettő csökkent, így a felvonulók végül körülbelül egy óra alatt értek a végcélhoz, a nagyváradi várhoz, mintegy hét kilométer megtétele után. Egyébként, ahogy már említettük, a csapat a rogériuszi Magnólia parktól indult, ezután a Téglavető (Dacia) út felé vette az irányt, majd a Vitéz (Decebal) úton haladtak, s még a híd előtt letértek a Füzes (Apostol Andrei) utcára. Innen a Szilágyi Dezső (Moscovei) utca következett, majd a színház mellett elhaladva, a Szent László teret átszelve, a Horea utcán keresztül érkezett a December 22. parkhoz, majd a Ghillányi (Cantemir) úton a nagyváradi várhoz.

Fotó: Vigh László Miklós / Forrás: Festum Varadinum

A várba érve a záróprogram este kilenc órától a Don’t Stop de Queen tribute zenekar koncertje volt, így azok a kerékpárosok, akik megvárták a fellépést, illetve az időközben kiérkezett más érdeklődők a legnagyobb Queen-slágerekkel zárhatták a csütörtök estét.

Fotó: Vigh László Miklós / Forrás: Festum Varadinum

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában