Botrány

2024.05.10. 12:11

Bocsánatot kért az Apple a legújabb reklámja miatt (videó)

Az Apple amerikai technológiai óriásvállalat bocsánatot kért, miután a legújabb iPad Pro típusú készülékének reklámja felháborodást keltett – számolt be az Ad Age című amerikai magazin.

MW

Egy Apple-alkalmazott bemutatja, hogyan kell használni az új Apple Pencilt az iPad Pro-hoz

Forrás: AFP

Fotó: Josh Edelson

Az Apple legújabb reklámjában az látható, amint egy nagy méretű, hidraulikus prés látványosan összenyomja a művészet és a kreativitás különböző kellékeit, a helyükön pedig már csak a cég nemrég bemutatott tabletje, az új iPad Pro látható.   

„A célunk, hogy mindig ünnepeljük meg, ha felhasználóink ezerféle módon fejezik ki magukat és keltik életre az elképzeléseiket az iPad segítségével. Ezzel a reklámmal azonban elvétettük a célt, és ezt nagyon sajnáljuk” 

– idézte a magazin Tor Myhrent, az Apple marketingvezetőjét.   

A cég által a YouTube videómegosztón és az X-en bemutatott reklámot már több mint egymillióan nézték meg.   

A közösségi média oldalakon olvasható kritikák szerint a reklám érzéketlen és színtelen, disztópikus világot mutat be, amely szokatlan az emberbarát és különleges megítélésű képet mutató vállalattól.   

Hugh Grant Golden Globe-díjas brit színész is kritizálta a reklámot, szerinte a hirdetés bemutatja, hogy a „Szilícium-völgy hogyan zúzza szét az emberi élményt”. 

A kaliforniai székhelyű vállalat kedden mutatta be az új tabletjeit, melyben már egy mesterséges intelligenciát támogató csip kapott helyet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!