Hallgassa élőben!

„Ne kételkedjünk a feltámadás csodájában”

A húsvét második napján tartott ünnepi istentiszteleten Papp Csaba révi református lelkipásztor a Máté írása szerinti szent evangélium 28. fejezetének 11–17. versei alapján hirdette az Úr igéjét.

BN-összeállítás

A koronavírus-járvány szabályainak a betartásával zajlott hétfő délelőtt a révi református templomban az istentisztelet. A felvett igében a feltámadás tényét, csodáját, azt követően pedig az emberek, emberi csoportosulások viszonyulását ismerhetjük meg a feltámadáshoz, mondta bevezetőjében a tiszteletes, majd így folytatta: még a tanítványok sem tudják elhinni a Jézus feltámadásáról szóló tanúbizonyságot. A húsvét csodája, ténye és az igaza változhatatlan, ez nemcsak a mi, de az emberiség történelmének a szempontjából is egy megtörtént esemény, szögezte le a lelkipásztor. A kérdés az, hogy a különböző emberek, embercsoportok mit kezdenek ezzel a ténnyel? Mit kezdenek ezzel a csodával, ezzel az igazsággal? A válaszadásban segít bennünket az ige, mert elmondja azt, hogy akkor a mienk a húsvét öröme, ha a tanítványokhoz hasonlóan fontos nekünk az, hogy engedelmeskedjünk, azaz hittel elfogadjuk a feltámadás tényét. A második lépés szintén az lenne, amit a tanítványok tettek: leborulni Előtte, azaz hálát adni és köszönetet mondani mindezekért. A harmadik lépés pedig az lenne: nem csüggedni! Bármit is mond ez a világ, ne kételkedjünk a feltámadás csodájában, biztatta a jelenlévőket Papp Csaba lelkipásztor.

A templomból kijövet a lelkész és a gondnok a húsvéti hagyományokhoz hűen meglocsolták az egyházközség nőtagjait.Ez az 5 virágos növény jól érzi magát a napsütéses balkonon
Ha egész nap süti a balkonunkat a nap, érdemes az alábbi növények közül válogatni.
Kegyetlen történet! Elcsalták kirándulni, brutálisan meggyilkolták
Két férfi fogott össze, egyikük halálra késelte ismerősüket.
Elmaradt a bajnokavatás Kisvárdán
A címvédő és éllovas Ferencváros 0-0-s döntetlen játszott a Kisvárda otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának szombati játéknapján.
Járványellenes nemzeti program indításáról döntöttek
Ha évek múlva lesz egy hasonló járvány, akkor a társbetegségek szerepe jelentősen csökkenni fog – hangsúlyozta Kásler Miklós.
Online pizsamapartin derülnek ki Mátyás király és Da Vinci titkai
A gyerekek játékos módon kerülnek közelebb a történelemhez, észrevétlenül sajátítanak el új ismereteket.