Hallgassa élőben!

MINTA: Beolvadásból jeles-díjat kap Bihar község polgármestere 

„Az Erdélyi Magyar Néppárt ifjúsági szervezete – a MINTA – Beolvadásból jeles-díjat adományoz Szilagyi Zoltan polgármesternek. (Az elöljáró neve közleményünkben nem helytelenül szerepel, mindössze megegyezik azzal, ahogyan Bihar község vezetője írja azt.)” – áll az Erdélyi Magyar Néppárt Brassai Hunor MINTA-elnök által aláírt közleményében. Az indoklás szerint a díj odaítélésére azért kerülhetett sor, mivel a község bejárataihoz, „a már meglévő, kétnyelvű helységnévtáblák mellé, hatalmas, román címerrel és román nemzeti színekkel díszített, új helységnévtáblákat is kihelyeztetett.”

„Emlékeztetünk: Bihar község egyike azon településeknek, ahol a magyar lakosság számaránya több mint 80 százalékos! Sajnálatosnak és egyben elfogadhatatlannak tartjuk, hogy az erdélyi és Kárpát-medencei magyarság szimbólumai folyamatos és módszeres támadásoknak vannak kitéve, az állami szintre emelt magyarellenességet pedig politikai programként hajtják végre Románia vezetői, miközben szabad szimbólumhasználatunkra vonatkozó jogainkat is folyamatosan korlátozzák. Ilyen körülmények között különösen visszatetsző, ha egy magyar többségű település vezetője, ügybuzgalomtól és megfelelési kényszertől hajtva, jobb román kíván lenni a legjobb románokhoz képest is, s román szimbólumokat helyez el ha kell, ha nem ott is, ahol erre nincs szükség és tömegigény. Meggyőződésünk, hogy ez a fajta magatartás gyorsan és eredményesen vezet közösségünk asszimilációjához, mely ellen minden rendelkezésünkre álló eszközzel küzdeni fogunk. A MINTA e mostani díj odaítélésével Szilagyi önfeladó és káros elöljárói magatartására kívánja felhívni a széles közvélemény figyelmét!” – részletezik a közleményben.

Szilágyi Zoltán polgármester lapunk megkeresésére nevetségesnek nevezte a díjat. Úgy fogalmazott: amióta ő a polgármester, történt meg első alkalommal a településen például az, hogy megünnepelték a magyar kultúra napját. Megjegyezte azt is, hogy a helységnévtábla a romániai törvényes szabványoknak megfelelően lett kivitelezve. Hozzátette: „több kommentálni valóm nincs ezzel kapcsolatosan, mert az RMDSZ nem támogatja a megosztó és uszító jellegű közleményeket, megnyilvánulásokat”.Jó iram, öt gól – Hollandia remek meccsen győzte le Ukrajnát
A Zubkovot hamar elveszítő ukránok felálltak 2–0-s hátrányból, de végül pont nélkül maradtak.
Lezuhant egy néző a Wembley Stadion lelátójáról az angol-horvát meccs közben
Az angol szurkoló súlyos állapotban van.
Bugyi nélkül állt az ablakban a brutál mellű botrányhősnő
Amanda Nicole-nak sikerült ismét magára irányítania a figyelmet.
A világelső Novak Djokovic nyerte a Roland Garrost
Ez a szerb teniszező 19. Grand Slam-trófeája.
Egyelőre nem tudni, Eriksen miért esett össze
„Úgy érzem, menten kimegyek innen, és edzésbe állok” – mondta a futballista a társaknak.