Vízilabda

2024.01.21. 20:32

Egy győzelemmel zárták a One Challenge Kupát a váradiak

Fotó: NM

J. A.

Egy győzelemmel és két vereséggel zárta a Nagyváradi VSK vízilabdacsapata a One Challenge Kupát, melyet a Bukaresti Dinamo rendezett a fővárosban. A megmérettetésen a Bukaresti Steaua és egy külföldi csapat, a spanyol CN Barcelona is részt vett. A Steaua, a VSK és a Dinamo nem számíthatott válogatott játékosaira ezen a tornán, mivel a román férfi vízilabda válogatott az Európa-bajnokság után is együtt maradt és jelenleg edzőtáborban készül a február 5. és 17. között Dohában rendezendő világbajnokságra. A leginkább természetesen a Steaua volt érintett a hiányzókkal kapcsolatban, hiszen nem kevesebb mint kilenc játékosa vett részt a horvátországi kontinenstornán, melyen a nyolcadik helyen végzett a román együttes. A Nagyváradi VSK-tól hiányzott Vancsik Levente és Belényesi Dávid, de a szintén a világbajnokságra készülő szerb válogatott második számú kapusa, Radoslav Filipovic sem vett részt a One Challenge Kupán.

A váradiak meglepetésre 10–9-es vereséget szenvedtek a Bukaresti Dinamo ellen, de a CN Barcelona is jobbnak bizonyult a VSK-nál, 16–11 arányban. A piros-kékek a Steaua ellen javítottak az összképen, a 15–7-es győzelemnek köszönhetően a fővárosi katonacsapat végzett a One Challenge Kupa utolsó helyén. A tornán a CN Barcelona diadalmaskodott, amely mindhárom mérkőzésén hatalmas fölényben játszott. A spanyolok a Dinamo ellen 15–8-ra, a Steaua ellen 19–1-re, a VSK ellen pedig 16-11-re nyertek.

A nagyváradi csapat a következő játékoskerettel vett részt a bukaresti tornán: Szilágyi Marcu, Raul Gavriș - kapusok; Darian Luncan, Tiberiu Negrean, Mihnea Gheorghe, Szabó István, Petar Velkic, Vlad Dragomirescu, Filip Gardasevic, Nichita Ilisie, Ianis Soponar, Czenk Ferenc, Bogdan Remeș, Mihai Fitero, Andrei Marinescu. Vezetőedző: Ciprian Câmpianu.

A váradi klub internetes oldalán található bejegyzés alapján a csapat a jövő hét végén visszatér a fővárosba, ahol a Szuperligában a Sportul Studențesc és a Bukaresti Rapid ellen lesz mérkőzése, de a válogatott edzőtáborozása miatt nem lenne meglepő, ha ezeket a találkozókat egy későbbi időpontra halasztanák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában