Tanulj még!

2024.05.18. 11:54

Konferenciát szerveztek magyar pedagógusoknak

Ciucur Losonczi Antonius

Tanulj még! címmel konferenciát szervezett a Nagyváradi Egyetem Humán- és Társadalomtudományok Kara. Az óvodapedagógusok és tanítók számára a magyar szekcióülést ma délután tartották. Ugyanis kevésbé köztudott, de az állami egyetemen magyar nyelvű tanítóképzés is folyik, ahol az oktatás mellett a tudományos kutatásra is hangsúlyt fektetnek.

Az összejövetelen előadások hangzottak el a pszichopedagógiai kutatásról a tanárok nézőpontjából (dr. Loredana Muntean prezentációjában), a háziolvasmányok módszertanáról (dr. Ile Erzsébet), a terápiás kutya szerepéről az oktatásban (drd. Balogh Éva Zita), a játék, zene és tánc pozitív hatásairól óvodás és kisiskolás korban (Belényesi Erzsébet, Varga Cintia-Gréta és Varga Henrietta), a problémamegoldó gondolkodás és a kreativitás fejlesztéséről robot méhecskékkel (Barta Renáta), a Papp Attila szavalóversenyről (Fügedy Anikó Erzsébet), a néphagyományok oktatásáról (Micle Rozália), a mosoly fontosságáról (Gyarmati Noémi), a romák integrálásáról (Görög Orsolya), a hangszertanításról (Cucujat Attila-János), a Máté Imre szavalóversenyről (Baricz Nánási Noémi), a diszlexiáról (Béres Amarilisz), a csoportos interaktív módszerekről (Bozga-Istvándi Lilla), valamint az óvoda és az iskola közti átmenet problémáiról és megoldásairól (Gurbai Reghina Boglárka és Hadi Katalin Erzsébet).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában