Mentési akció

2024.05.18. 11:50

Elsüllyedt egy hajó a Fekete-tengerben, 26 mérföldre a román parttól

Illusztráció

Agerpres

Elsüllyedt egy tanzániai zászló alatt közlekedő hajó szombat reggel a Fekete-tengeren, 26 tengeri mérföldre a Tulcea megyei Szent György kikötőtől - közölte a Román Tengerészeti Hatóság.
A hajón 11 személy tartózkodott, közülük nyolcat kimentettek, hármat még keresnek.
A tájékoztatás szerint szombaton hajnali 4-kor kapták a riasztást a Mohammad Z hajó süllyedéséről. A Tengeri Mentési Koordinációs Központ (MRCC) két hajót küldött azonnal a helyszínre, ugyanakkor kérte a határrendészet segítségét is, amely szintén két hajót küldött a mentési akció lebonyolításához. A hatóságok értesítettek két, a közelben elhaladó kereskedelmi hajót is, kérve, hogy vegyenek részt a mentésben.
A Mohammad Z-n 11 fős legénység tartózkodott, kilenc szíriai és két egyiptomi állampolgár. Nyolc hajótöröttet a baleset helyszínéhez legközelebb levő, Michel nevű kereskedelmi hajó mentett ki az MRCC irányításával.
Három tengerészt még keresnek. Mindhárman szíriai állampolgárok.
A Román Tengerészeti Hatóság tájékoztatása szerint egyelőre nem ismert a hajó süllyedésének oka. Az ügyben kivizsgálás indul.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában