Választások

2024.05.18. 13:55

Ciolacu a PSD-PNL közös jelöltlistájáról: A román állampolgárok közös szószólóra vágynak Európában

Agerpres

Marcel Ciolacu azt mondta szombaton Bákóban, hogy a román állampolgárok Románia Európai Unióhoz való csatlakozása óta arra várnak, hogy közös szószólójuk legyen Európában, ezért állít közös jelöltlistát a Szociáldemokrata Párt és a Nemzeti Liberális Párt.
A PSD elnöke kifejtette, a romániaiak 17 éve arra várnak, hogy Európában legyen egy közös "hangjuk', ezért döntöttek úgy, hogy a két legnagyobb párt közös jelöltlistát állít az európai parlamenti választásokra. Ezzel elérhetik, hogy EP-képviselőik a román állampolgárok 'eszméit, szükségleteit és elvárásait' hangsúlyosan tudják majd közvetíteni - mondta. Kijelentette: az 'ellenségek' valójában nem léteznek, csak 'a 30 éve folyó helyi manipulációk' szüleményei.
Ciolacu arról is beszélt, hogy a romániai lakosság az életszínvonal emelkedését várja az idei választásoktól, és ezt a helyi adminisztráció szintjén, uniós pénzek lehívásával és helyes gazdálkodással lehet elérni, aminek nincs sok köze a politikához. 'A politizálás a kampány 30 napjában zajlik, utána a közigazgatásnak már nincs politikai színezete' - fogalmazott a kormányfő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában