Találkozó

2022.10.05. 20:28

Nagyvárad–Debrecen sakkmérkőzés

Illusztráció

BN-összeállítás

A Bihar Megyei Sakkegyesület, a Nagyváradi Agora Egyetemi Sportklub, a Bihar Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság, valamint a Debreceni Sakkbarátok Klubja szervezésében megmérkőznek egymással Nagyvárad és Debrecen városok sakkválogatottjai október 8-án, szombaton a Continental Forum Hotelben.

A találkozó célja: a két, éppen 30 éve testvérváros sakkozóinak baráti találkozója, sportkapcsolatok elmélyítése, az erőviszonyok felmérése. Jogosultak játszani a csapatban azok, akik az ottani sakkcsapatokban vannak leigazolva, illetve az illető városokban laknak vagy tevékenykednek. A verseny típusa: nemzetközi csapattalálkozó és egyéni villámverseny. A csapatok 12 játékosból állnak, ezen belül 10 felnőtt, 2 ifjúsági (18 éves korig). Az erősorrendet az előző havi FIDE-lista alapján a csapatkapitányok alakítják ki, versenybíró dr. Fleisz János. A program 9.30 órakor kezdődik, a nyitóünnepséggel. A projekt Nagyvárad önkormányzata és a város helyi tanácsa támogatásával valósul meg.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában