Támogatott tartalom

2023.02.15. 10:54

Ízletes édes és sós pékáruk is kaphatók az Adoni Pékségben!

A különféle kenyerek mellett az Adoni Pékségben házi jellegű péksütemények is kaphatók. A legnépszerűbb a vaníliás kifli és a túrós bukta, valamint a sonkás-kukoricás pizzaszelet.

Az Adoni Pékség munkatársai naponta több száz kiló kenyeret sütnek meg, emellett azonban átlagosan 1500–1700 darab csomagolt pékárut is, melyeket Bihar megye – és nem csak – különböző településeire szállítanak ki. A tanítási időszakban az átlagosnál több pékárut készítenek, vakációban pedig valamivel kevesebbet, de az 1200–1300 darabot mindig meghaladják. A téli szezonban a kalácsféléket vásárolják leginkább, valamint a fent felsorolt népszerű pékárukat, azonban a sajtos és a tepertős pogácsát is nagyon kedvelik a vásárlók. 

Számos típusú édes péksüteményt készítenek az Adoni Pékségben: vaníliás kiflit, csokis kiflit, csokis croissant-t, túrós buktát, kakaós csigát, epres buktát, diós-mákos süteményt, havasi kiflit (nyolcféle hagyományos ízesítés: meggy, eper, alma, szilva, barack, csoki, mák, dió), melyből új íz is van, ez pedig az erdei gyümölcs. A gyümölcsös havasi kiflikbe lekvár kerül, a lekvárokban minimum 40 százalék a valódi gyümölcs. A sós pékáruk terén is nagy a választék: sajtos és tepertős pogácsa, sajtos/szezámmagos/köménymagos rudacska, retró sós perec, szezámmagos perec és pizzaszelet. 

A pékség egyediségét az is mutatja, hogy nemcsak a kenyerek házi jellegűek, hanem a pékáruk is, éppen ezért a formájuk nem mindig tökéletes. A pékáruk hozzáadott ízfokozókat és tartósítószereket nem tartalmaznak. Pékárut szinte az összes boltba szállítanak ki, melyekkel szerződést kötöttek, azonban előrendeléssel bármelyik termékből nagyobb mennyiséget is tudnak készíteni és kiszállítani.

További részletekért keressék fel a pékség honlapját vagy Facebook-oldalát!

Fizetett hirdetés!

CH 17829

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában