Köszönet Kovácsnak!

A román férfivízilabda válogatott volt szövetségi kapitánya és szakirányítója távozott a csapattól.

A román férfivízilabda válogatott volt szövetségi kapitánya és szakirányítója távozott a csapattól.

 

A magyar Kovács István négy év múltán befejezte együttműködését a válogatottal, miután idén július végén lejárt a szerződése. „Nagyon jól éreztem magam Romániában, komoly emberekkel dolgozhattam, ám már döntöttem, visszatérek edzőnek a magyar bajnokságba” – nyilatkozta az elismert szakember. A szakember a román csapattal idén kijutott a londoni olimpiai játékokra, ahol a tizedik helyen végzett.

Sikereket követően

2009-ben a római vb-n kilencedikek lettek tanítványai, akárcsak a zágrábi Eb-n. Egy évvel később a Világkupa ötödik helyezettei voltak. 2012-ben a román csapat az első nyolc között végzett vezetésével az Eb-n, és tizenhat esztendei szünetet követően kijutottak az olimpiára is, ahol a nagyon erős csoportmezőnyben csak negyedikek lettek, ám minden ellenfelük nagyon meg kellett küzdjön a győzelemért. Távozása után a vízilabdázók (és nem csak!) nagy családja és a szurkolók köszöntik mindazért amit a játékosokért és a csapatért tett.

Lévay Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!