ANOFM

2024.05.18. 10:00

Országszerte több mint 34 ezren vettek részt a pénteki állásbörzéken

Forrás: Facebook/ANOFM / FII Informat

Agerpres

Összesen 33.784-en vettek részt pénteken az Országos Munkaerő-elhelyezési Ügynökség által országszerte megszervezett állásbörzéken; 629 személlyel a helyszínen szerződést kötöttek - közölte a munkaügyi minisztérium.
A szaktárca Facebook-oldalán közzétett bejegyzés szerint a 76 helyszínen megtartott állásbörzén 2270 munkáltató csaknem 39 ezer munkahelyet kínált. Az érdeklődők közül 11.098 személyt választottak ki és hívtak újabb találkozóra, közülük 28-an a társadalmi kirekesztés veszélyének kitett fiatalok. Ugyanakkor 629 jelentkezővel helyben megkötötték a szerződést.
A minisztérium adatai szerint az állásbörzén összesen 33.784-en vettek részt, közülük 412-en a társadalmi kirekesztés veszélyének kitett fiatalok, 65-en ukrajnai menekültek.
"Rendkívül hasznosak az ilyen rendezvények, hiszen lehetővé teszik, hogy a munkaadók közvetlenül találkozhassanak a munkaerővel, és örömmel tölt el, hogy nagy volt az érdeklődés mindkét fél részéről" - idézték a bejegyzésben Simona Bucura-Oprescu munkaügyi minisztert.
A legtöbb személyt az építőipari vállalatok (139), valamint a bőrkikészítés és -feldolgozás (74), a kiskereskedelem (61), a ruházati termékek gyártása (55), a vendéglátás (51) és az élelmiszeripar (33) terén tevékenykedő cégek alkalmaztak a helyszínen.
A felsőfokú végzettséggel rendelkezők köréből főleg mérnököket, közgazdászokat, cégvezetőket alkalmaztak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában