ERDON Országos sport hírek

Románia nyerte el a 2021-ben esedékes U19-es labdarúgó Európa-bajnokság rendezési jogát - jelentette be az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) végrehajtó bizottsága a szlovéniai Ljubljanában megtartott keddi ülése után.
A női profi teniszezők (WTA) világranglistájának negyedik helyén álló Simona Halep visszalépett a 2,83 millió dollár összdíjazású torontói női tenisztorna negyeddöntőjében, miután bal bokáján megsérült. Halep 4:6-ra elveszítette a cseh Marie Bouzkova elle
Kevesebb mint egy év alatt megépülhet a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságra érkező szurkolók közlekedését megkönnyítő három kilométeres vasútvonal, amely a román főváros Henri Coanda nemzetközi repülőterét és az Északi pályaudvarát köti majd össze.
Cristina Neagut választották 2018 legjobb európai női kézilabdázójának. Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) Facebook-oldalán szervezett szavazáson több mint tízezer szurkoló vett részt.
Három játékosától megvált pénteken a Dinamo Bucuresti labdarúgóklub azt követően, hogy csütörtök este nem sikerült kiharcolnia a negyeddöntőbe jutást a Román Kupában a harmadosztályú AFK Csíkszereda otthonában.