Croitorut most büntetik 2012-es olimpiai doppingvétségéért

Annak idején tiltott szert használt, de 2012-es olimpiai doppingvétségéért csak most bűnhődik Florin Ionut Croitoru román súlyemelő.

Annak idején tiltott szert használt, de 2012-es olimpiai doppingvétségéért csak most bűnhődik Florin Ionut Croitoru román súlyemelő.Az összetettben kétszeres Európa-bajnok - aki 56 kg-ban kilencedik lett Londonban - sportoló olimpián levett vizeletmintájának utólagos újraelemzésekor mutatta ki a korábbinál fejlettebb módszerrel elvégzett vizsgálat, hogy a 2012-es játékokon nem megengedett segítséghez folyamodott. A budapesti székhelyű Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) közlése szerint Croitoru szervezetében háromféle anabolikus szteroid jelenlétét mutatta ki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által elrendelt új analízis.

A 25 éves román emelő versenyzési jogát az IWF felfüggesztette. Hogy mennyi időre tiltják el, arra a fegyelmi eljárás végén derül fény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!