ERDON Helyi hírek

2018.11.20. 12:04

Változnak az útvonalak

Annak érdekében, hogy befejeződhessenek a sínlefektetési munkálatok a Decebal sugárút- Városháza utca- Aradi út kereszteződésben, november 21-től, szerdától forgalmi változások lesznek.

Annak érdekében, hogy befejeződhessenek a sínlefektetési munkálatok a Decebal sugárút- Városháza utca- Aradi út kereszteződésben, november 21-től, szerdától forgalmi változások lesznek.

Továbbra is tilos autóval közlekedni a Decebal sugárúton a Decebal piac felé a Iuliu Maniu/Beöthy Ödön utcai kereszteződéstől egészen a Tuberozelor utcával való kereszteződésig, illetve a Városháza utcán mindkét irányban, a Tuberozelor utcától a Decebal sugárútig. Lezárják az autós forgalom elől az Aradi út és a Decebal sugárút kereszteződését az állatkert irányába. A villamosok csak a Várad-Szőllős- Nagyvásártér- nagyállomás- olaszi park- rogériuszi piac- CFR-híd- Sinteza útvonalon közlekedik oda-vissza.

A T1-es villamospótló buszok útvonala csak a Nagyvásártér felé változik: Eroul Necunoscut (Olaszi) – Decebal sugáút– Aradi út (megálló Aradi út 9.) – Traian Blajovici – Vlădeasa (megálló Vlădeasa út 6.) – Decebal sugárút – Iuliu Maniu, majd a megszokott úton.

A T2-es viszonylat útvonala a Nagyvásártér irányába változik, a következőképpen: Lipovei-Aviatorilor- Aradi út (megállók az Aradi úton és a városi rendőrségnél)-Traian Blajovici-Vlǎdeasa (megálló a Vlǎdeasa utca 6. számnál)-Decebal sugárút Iuliu Maniu (megállók két helyen)- Holdas templom- Nagyvásártér.

A 10-es viszonylat útvonala Velence felé változik. A Lǎpuşului utca után a busz a Körös utca- Szent László tér- Kapucinus utca útvonalon halad tovább, majd az útvonal nem változik többet. A várad-őssi Kauflandnál, valamint a Beöthy Ödön utcai megállókat üzemen kívül helyezik, a 10-es buszok a 14-es viszonylat Körös és Shakespeare utcai megállóhelyénél állnak meg.

A 20-as viszonylat útvonala Várad-Szőllős irányába változik. Az Aradi út után a buszok a Traian Blajovici- Vlǎdeasa- Decebal sugárút -Iuliu Maniu útvonalon haladnak tovább a Morii utca 4. szám alatti végállomásig.

A 21R-es viszonylat útvonala a következőképpen változik: Ogorului (Auchan)- Aradi út- eltérítés az Oneştilor utcára (megálló Oneştilor 15)-Tudor Vladimirescu (megállók T. Vladimirescu, Wiliam Shakespeare)- Deceba sugárút, majd változatlanul az Auchanig.

A 28-as viszonylat útvonala csak a Nagyvásártér felé változik: Aradi út-Traian Blajovici-Vlǎdeasa-Decebal sugárút-Iuliu Maniu-Traian Moşoiu, majd a megszokott úton tovább.

A 19-es, 20-as, 21N-es, 28-as és 30-as viszonylatok megállóhelyei az Emanuel templom mellett továbbra sem üzemelnek, ezeket az Aradi út 9. szám alatti megálló helyettesíti.

Ciucur Losonczi Antonius

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!