Vírus

2024.04.11. 14:03

Felszámolták a norovírusgócpontot a temesvári C.D. Loga Főgimnáziumban

Agerpres

Felszámolták a temesvári C.D. Loga Főgimnáziumban kialakult norovírusgócpontot, a fertőzés forrását azonban nem azonosították - közölte csütörtökön a Temes megyei közegészségügyi igazgatóság (DSP) sajtószóvivője.
Cornelia Bubatu elmondta, a gyomorbántalmakra panaszkodó diákoktól és tanároktól székletmintát vettek, amelyben a bukaresti Cantacuzino Intézetben végzett vizsgálatok kimutatták a norovírus jelenlétét. Az iskolában vett vízminta vizsgálatának eredménye negatív lett. Mivel az elmúlt hét nap a megye egyetlen egészségügyi intézményében sem jelentkeztek a norovírus-fertőzés tüneteit produkáló személyek, a fertőzési gócpontot felszámoltnak nyilvánították. A fertőzés forrása nem ismert - tette hozzá a szakember.
Múlt héten a temesvári iskola többtucatnyi diákja és tanára került kórházba hasi fájdalom, hasmenés, hányinger miatt. A norovírus-fertőzés tünetei a hasfájás, hányinger, hányás, hasmenés, izomfájdalom, fejfájás. Az eset miatt hétfőig online oktatásra tért át az iskola, ez idő alatt fertőtlenítették az épületet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában