Betegség

2024.04.04. 12:48

Beigazolódott, hogy norovírus okozta a megbetegedéseket a temesvári iskolában

Illusztráció

Forrás: Pexels

Agerpres

A Temes megyei egészségügyi igazgatóság csütörtökön megerősítette, hogy norovírusgóc alakult ki a temesvári C.D. Loga főgimnáziumban. Az iskola több tucat diákja és tanára került az utóbbi 48 órában kórházba mérgezési tünetekkel, hasmenéssel, hasfájással és hányingerrel.
A temesvári Louis Ţurcanu gyermekkórházban végzett analízisek eredményei egyelőre négy páciensnél mutatták ki a norovírussal való megfertőződést - közölte Cornelia Bubatu, a Temes megyei egészségügyi igazgatóság szóvivője. A járványügyi kivizsgálás folyamatban van.
Mihai Gafencu, a gyermekkórház szóvivője arról számolt be csütörtökön az AGERPRES-nek, hogy az egészségügyi intézményben jelenleg 14 tanulót ápolnak, akiket nem engednek ki a vírust kimutató PCR-teszt elvégzéséig. A páciensek állapota jó - tette hozzá a szóvivő.
A norovírus-fertőzés tünetei hasfájás, hányinger, hányás, hasmenés, izomfájdalom, fejfájás. Normális esetben a tünetek három napig tartanak, majd spontán megszűnnek. Aura Danielescu Temes megyei főtanfelügyelő tájékoztatása szerint szerdáig 45-en jelentkeztek az említett tünetekkel a temesvári sürgősségi kórházban és 15 beteget utaltak be. Az iskolában csütörtökön és pénteken online oktatás zajlik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában