Adóhivatal

2023.11.16. 12:35

Miniszterelnök: az ANAF elkezdte jól végezni a dolgát, októberben 40 milliárd lej adót hajtott be

Agerpres

Marcel Ciolacu miniszterelnök a csütörtöki kormányülés elején kijelentette, hogy az Országos Adóhatóság (ANAF) 'elkezdte jól végezni a dolgát', az adóbeszedés közelít a kitűzött célhoz, az októberben behajtott összeg elérte a rekordnak számító 40 milliárd lejt.
A kormányfő meggyőződését fejezte ki, hogy ha az adóbehajtás az év végéig a jelenlegi ütemben halad, és sikerül féken tartani a közpénzek pazarlását, akkor Románia idén teljesíteni tudja az Európai Bizottsággal egyeztetett deficitcélt.
Ciolacu szerint az állami intézmények az elmúlt napokban 'elszántabban' léptek fel az adócsalás ellen. 'Az évente több tízmilliárd lejt eltulajdonító adócsalók megállítása a kulcsa a nyugdíjemelésekhez, az oktatáshoz és az egészségügyhöz szükséges források megszerzésének' - jelentette ki.
A miniszterelnök hangsúlyozta azt is, hogy jövőre nem vezet be a kormány újabb adókat, de kénytelenek lesznek adót fizetni azok, akik eddig ezt elmulasztották. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában