Románia

2022.02.23. 10:47

Ciucă: A kormány elviekben véglegesítette az energia ágazatát érintő intézkedéseket

Agerpres

 

A kormány közel áll ahhoz, hogy véglegesítse a lakosságot és a gazdaságot a villamos energia és a földgáz árának emelkedésével előállt helyzet hatásaitól védelmező intézkedéseket, amelyeket csütörtökön, az energiaügyi tárcaközi bizottság újabb ülése után hoznak majd nyilvánosságra - jelentette be Nicolae Ciucă miniszterelnök.

 

A miniszterelnök a kormány szerdai ülésének elején számolt be erről, rámutatva, hogy a javasolt intézkedéseket külön-külön elemezték az energiaügyi, a pénzügyi, a környezetvédelmi, a munkaügyi, a vállalkozásokért és turizmusért felelős minisztériumban, és emellett megbeszélések zajlottak a tárcaközi bizottságban, illetve a koalícióban is.

 

Hozzátette, az elviekben véglegesített intézkedésekről csütörtökön egy újabb intézményközi bizottsági ülést tartanak, és ezt követően fogják a nyilvánosság elé terjeszteni őket. "Ezek ismét egy sor olyan mechanizmust biztosítanak, amelyek hosszabb időn keresztül biztosítják a lakosság és a gazdaság védelmét" - mondta még a kormányfő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában