Tűzeset

2021.03.06. 12:57

Eloltották a suceavai közigazgatási palota tetőszerkezeténél kiütött tüzet

Forrás: digi24.ro

FRISSÍTÉS!

Szombat délután fél 4 körül sikerült eloltani a suceavai közigazgatási palota tetőszerkezetét pusztító tüzet – tájékoztatott Alin Găleată, a Suceava megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) szóvivője.

A szóvivő szerint egy szakemberekből álló bizottság vizsgálja a tűz kitörésének körülményeit és okát.

Szombat reggel tűz ütött ki a Suceava megyei prefektusi hivatalnak és megyei tanácsnak helyet adó megyeközponti közigazgatási palota tetőszerkezeténél, a tűzoltók 18 tűzoltókocsival szálltak ki a helyszínre.

A Botoşani megyei katasztrófavédelmi felügyelőség több tűzoltókocsit küldött a szomszédos megye megsegítésére.

A tűzben senki nem sérült meg, a bent tartózkodó személyek biztonságban elhagyták az épületet.

Az 1902-ben felhúzott épületben, amely az épített örökség része, a tűz jelentős károkat okozott. A palotában működő megyei tanács és prefektusi hivatal több irodáját most át kell költöztetni máshová.

*

Tűz ütött ki szombat reggel a Suceava megyei prefektusi hivatalnak és megyei tanácsnak helyet adó megyeközponti közigazgatási palota tetőzeténél, a tűzoltók 18 tűzoltókocsival dolgoznak a lángok eloltásán – tájékoztatott az országos katasztrófavédelmi felügyelőség (IGSU).

A tűzoltóknak sikerült lokalizálniuk a tüzet, a lángok nem tudnak átterjedni az épület többi emeletére és a szomszédos épületekre; a helyzet ellenőrzés alatt van – nyilatkozta az AGERPRES hírügynökségnek Alin Găleată, a Suceava megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivője.

A közigazgatási palota tetejének mintegy 2000 négyzetméterére terjedt ki a tűz, a tető fa fedélzetét és a bádogtetőt pusztították a lángok, mondta még a szóvivő.

Azt is elmondta, hogy a helyszínre kiérkezett tűzoltók a bevetés elején nem tudták igénybe venni a környéken található tűzcsapokat, mivel azoknak 'nem volt megfelelő nyomásuk', emiatt több tűzoltókocsit küldtek ki a helyszínre. Găleată szerint ez igen gyakori eset.

A tűzben senki nem sérült meg, a bent tartózkodó személyek biztonságban elhagyták az épületet a tűz kitörésekor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában