Járványhelyzet

2020.05.01. 18:30

A Suceava megyei kórház katonai vezetősége befejezte küldetését

A Suceava megyei kórház katonai vezetősége befejezte küldetését, jelentette be Nicolae Ciucă védelmi miniszter pénteken, köszönetet mondva ugyanakkor az intézmény egészségügyi alkalmazottainak a vezetőséggel való jó együttműködésért.

A civilek és a katonák vállvetve küzdöttek egy láthatatlan, de félelmetes ellenséggel, jelenleg a kórház működőképes, kezelni tudja a koronavírussal fertőzötteket, de a sürgősségi sebészeti beavatkozásokat is el tudja végezni a nem fertőzött páciensek esetében. A katonai vezetőség csütörtökön átadta a kórház irányítását az intézmény orvosi tanácsa által megválasztott civil menedzsmentnek, jelenti ki Ciucă a védelmi tárca által pénteken kiadott közleményben.

Amint az egészségügyi személyzet fokozatosan visszatér munkába a kórház el fog tudni majd látni minden, nem koronavírussal kapcsolatos sürgősségi esetet is, mutat rá a tárca.

Ionel Oprea egészségügyi minisztériumi államtitkár is megerősítette, hogy a katonai vezetőség küldetése sikerrel járt, bár a városban még nem számolták fel teljes egészében a fertőzési gócot.

„Az emberek megértették, mit kell tenniük, a kórház most kapacitásának 55-60%-án működik. A dolgok ellenőrzés alatt állnak. Jelenleg 507 koronavírusos, illetve 605 nem koronavírusos pácienst kezelnek az intézményben. Az intenzív osztályon, amelynek jelenleg már 42 lélegeztető gépe van, csak 7 páciens fekszik” – magyarázta Oprea.

Megemlítette ugyanakkor, hogy egy jól kidolgozott tevékenységi terv alapján fog működni a kórház december 31-éig. A terv tartalmazza a válsághelyzet esetén követendő munkamódszereket is.

Borítókép: a Suceava megyei kórház

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában