Avató

2022.04.21. 14:00

All Star-gálával avatták a Nagyvárad Arénát

Taroltak a Nagyváradi VSK U játékosai az egyéni versenyszámokban, a telt házas arénába összesereglett publikum legnagyobb örömére.

Fotó:

Jósa Attila
A férfi kosárlabda All Star-gálával szerdán délután végre megnyitotta kapuit a közönség előtt az új nagyváradi sportcsarnok, a Nagyvárad Aréna. A régi ócskapiac helyére épített aréna első rendezvényére elővételben az összes jegy elkelt, így már a kezdési időpont előtt bő fél órával tömött sorokban érkeztek az érdeklődők a létesítményhez. A beléptetésnél emiatt kisebb torlódás alakult ki, a látogatók számára még szokatlan volt a jegyen található vonalkód beszkennelése után nyíló forgóajtós megoldás, így a szervezők közbelépésére is szükség volt ahhoz, hogy gördülékenyebben juthasson be a tömeg a csarnokba. A hatalmas előtérben szurkolói bolt várta az emberáradatot, itt a Nagyváradi VSK U emblémájával ellátott relikviákat, bögréket, mezeket és egyéb ajándéktárgyakat lehetett vásárolni, valamint több vendéglátóipari egység is helyet kapott, igaz, egyelőre meglehetősen szerény kínálattal.


A terembe érve viszonylag hamar egyértelművé vált, mely sportág a domináns jelenleg megyeszékhelyünkön, hiszen a játéktérre csak a kosárlabdázás számára elengedhetetlen vonalak vannak felfestve. Természetesen ez utólag még orvosolható, aktualitása pedig valószínűleg csak akkor lesz, ha egy komolyabb nemzetközi kézilabda, futsal vagy röplabda mérkőzés rendezését kapja meg Nagyvárad. 
A sportcsarnokban patkóalakban van kialakítva a nézőtér, ami első látásra hiányérzetet kelt a látogatóban, de mint kiderült, ez a megoldás logisztikai szempontból nagy könnyítést jelent a rendezvényszervezők számára, hiszen akár egy húsz tonnás kamion is könnyedén be tud hajtani a hatalmas hátsó kapun.


Kezdésre nagyjából meg is teltek a Nagyvárad Aréna 5300 férőhelyes lelátói. A több mint négy órásra elnyújtott gála első műsorszáma egy ügyességi verseny volt, amelyen labdavezetésben, ziccer és hárompontos dobásban egyaránt helyt kellett álljanak az indulók, majd ugyanebben a versenyszámban olyan romániai celebritások is összemérhették a tudásukat, mint Ana Maria Popescu olimpiai bajnok párbajtőröző, Cătălin Moroşanu K1 harcos, illetve két korábbi román válogatott kosárlabdázó, Virgil Stănescu és Anca Stoenescu. A profi játékosok ügyességi versenyét végül a nagyszebeni Lucas Tohătan nyerte meg, szinte hibátlan teljesítménnyel.


Taroltak a váradiak
Az est fénypontját természetesen a Nemzeti Liga legjobb játékosaiból összeállított Észak és Dél válogatottjainak mérkőzése jelentette, a csapatok bevonulásakor pedig nem meglepő módon a legnagyobb ovációt az Észak csapatában szereplő VSK U játékosok kapták. Az északiak végül 125–122 arányban megnyerték a rengeteg kosarat hozó találkozót, melyen a játékosok a komolyabb védekezést hanyagolva vigyáztak egymás testi épségére, miközben látványosabbnál látványosabb megoldásokkal igyekeztek szórakoztatni a publikumot.


A mérkőzés számtalan alkalommal meg lett szakítva rövid koncertek és egyéb műsorszámok miatt, itt viszont nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy bár előzetesen világszínvonalúnak volt beharangozva, a hangosítás finoman fogalmazva sem vizsgázott jól az Aréna első eseményén. Ez leginkább a koncerteknél volt zavaró, többen arra panaszkodtak, hogy azt sem tudták leszűrni a hangorkánból, hogy éppen milyen nyelven énekel az előadó, de a felső szektorokban a műsorvezető Victor Mihalcea viccesnek szánt monológjait sem lehetett tisztán hallani. Remélhetőleg ezen még lehet utólag javítani, mert amennyiben a terem akusztikája alkalmatlan a jobb minőségű hangzás kialakítására, akkor az az Arénába álmodott zenei fesztiválok szervezőinek is komoly fejtörést okozhat a későbbiekben.


A gálameccs szüneteiben megrendezett hárompontos dobó verseny mellett a zsákoló verseny is nagy sikert aratott, főleg, mert végül mindkét versenyszámban VSK U játékos győzedelmeskedett. Stephen Holt a kolozsvári Patrick Richard ellen nyerte el a legjobb mesterlövésznek járó címet, a váradi játékos annyira megörült győzelmének, hogy a verseny során viselt cipőjét és egy karkötőt is odaajándékozott emlékbe a lelátón helyet foglaló gyermekeknek. A leglátványosabb zsákolást a szintén váradi Garlon Green mutatta be, ő Elijah Stewart (Kolozsvári U-BT) ellen döntőzhetett. Green a győztes zsákolásnál a VSK U 208 centis centerét, a neki háttal álló Alexandre Gavrilovicot ugrotta túl és jutatta a kosárba a labdát elképesztő mozdulattal, így kiérdemelte a maximális pontszámot a szakmai zsűritől.
Ezzel még nem volt vége a váradi díjesőnek, az All Star mérkőzés legértékesebb játékosának járó címet a VSK U védőjátékosa, Mark Ogden jr. nyerte el, aki húsz pontja mellé tizenhárom lepattanót szerzett és kiosztott öt gólpasszt is.


Fotók: Alexandru Nițescu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában