Kitüntetés

2024.04.15. 17:14

Díszpolgárrá avatták Pocsaly Zoltánt Margittán

Marcel Emil Sas Adăscăliții jelenlegi polgármester javaslatára a margittai helyi tanács a művelődési házba kihelyezett nyilvános ülésen a város díszpolgárává avatta Voicu Vasile és Pocsaly Zoltán volt polgármestereket.

Szőke Ferenc

Az eseményen szépszámú közönség volt, akik tapssal –, Pocsaly Zoltán esetében pedig hosszas vastapssal – köszöntötték a kitüntetetteket az oklevelek átvételekor. A kronológiai sorrendet követve először Voicu Vasile életpályáját és polgármesteri tevékenységét ismertették, mely után a jelenlegi polgármester mondta el a kitüntetett személyhez fűződő élményeit, gondolatait, majd átnyújtotta az emlékplakettet és egy a kitüntetettet ábrázoló festményt, melyet Papp Gábor festőművész készített. 

Voicu Vasile 1995-ben alpolgármesterként kezdte politikai pályafutását, majd 1996 és 2004 között ő volt a város polgármestere. Nevéhez fűződik 2003-ban a város municipiummá nyilvánítása. Polgármesterré választását az akkori RMDSZ vezetősége is támogatta, mely megegyezés értelmében az alpolgármestert a szervezet adta. 2004 és 2008 között önkormányzati képviselőként vett részt a város politikai életében, ezt követően távozott a politikai porondról. Összességében kilenc éven át volt városvezető (al- és polgármesteri tisztségben), négy éven át pedig önkormányzati képviselő. 

Pocsaly Zoltán 2004-ben kapcsolódott be a politikai életbe polgármesterként. Ekkor döntött úgy az RMDSZ, hogy indít polgármester-jelöltet és a döntést siker koronázta. A városvezetői székben Voicu Vasile-t váltotta. 2008 és 2012 között alpolgármester volt, majd 2012-ben sikerült visszaszereznie a polgármesteri széket 2020-ig. 2020 és 2024 között önkormányzati képviselő a helyi tanácsban. Összességében 16 évig volt városvezető al-, illetve polgármesterként, mely Margitta városában a leghosszabb időszak. Az utóbbi négy évben önkormányzati képviselőként volt jelen a politikai színtéren, az alpolgármesteri széket pedig Demián Zsolt RMDSZ-elnök kapta meg. Idén ő a szervezet polgármester-jelöltje. 

Az emlékplakettek átvétele után a kitüntetettek mondtak beszédet, kiemelve, hogy sikeres munkájukhoz szükség volt a mellettük álló csapat, a család és a választópolgárok támogatására is. Pocsaly Zoltán humorral vegyített beszédét többször is megtapsolták. „Örömmel vettem a hírt, hogy díszpolgár leszek, köszönöm a jelölést a polgármesternek, nagyra becsülöm, de én továbbra is az enyéimet fogom támogatni” – emelte ki beszédében. 

A művelődési házból a polgármesteri hivatal előtti kis parkba vonultak, ahol a díszpolgárok egy–egy fát ültettek el avatásuk emlékére. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában