Program

2023.10.30. 11:12

Téli órarend az EFA Kiállítási Központban

Ciucur Losonczi Antonius

Téli órarend szerint látogathatók ettől a héttől kezdve a vár E épülettestének földszintjén működő EFA Kiállítási Központban berendezett időszaki tárlatok, melyeket az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület közösen szervez a Nagyvárad és a Régió Turizmusát Népszerűsítő Egyesülettel (APTOR- Visit Oradea), illetve a Summit Agro Romániával. A Matei Stegerean és a Mezey Lajos galériákban kiállított alkotások hétköznapokon 10 és 14 óra között tekinthetőek meg, míg a Vilidár István galériában közszemlére tett munkák hétfőtől vasárnapig 8 és 20 óra között. Megjegyzendő még, hogy a Központ kirakatába kitett fényképek, analóg fotókészülékek és kiegészítőik kívülről is megcsodálhatóak minden nap 8 és 20 óra között.
Az év hátralevő részében egyébként az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület több érdekes eseménnyel is kedveskedik az érdeklődőknek. November 3-án, pénteken 11 órakor a Mezey Lajos Galériában Bolat Aimagambetov alkotásaiból nyílik kiállítás, ahol december 3-án megünneplik majd az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület fennállásának 15. évfordulóját, illetve azt is, hogy ennek elnöke, Tóth István fotóművész 50 éve kezdte a pályafutását. Szintén november 3-án, pénteken, de 18 órakor a Matei Stegerean Galériában Szabó Géza nagyváradi fotóművész Kaukázusi benyomások című egyéni tárlatát nyitják meg, majd decemberben ugyanott régi karácsonyi képeslapokat és látképeket állítanak ki. A Vilidár István galériában november 8-án, szerdán Lakó Anna marosvásárhelyi egyetemista A falu paradigmája című egyéni tárlatának vernisszázsát tartják, majd december elején Téli hagyományok elnevezéssel nyílik gyűjteményes kiállítás.
A felsoroltakon kívül az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület A kandalló melegénél címmel is szervez különféle rendezvényeket, például vetítéseket Nicoleta Gabor, dr. Ramona Novicov és Morvay Szabó Edina fotóművészek munkáiból. Szó lesz majd a fotóművészet fél évszázados fejlődéséről is. Ezeken az estéken a zenei aláfestésről Thurzó Sándor József brácsaművész fog gondoskodni. Valamennyi kiállítási anyag a digitális kijelzővel rendelkező tömegközlekedési járműveken is megcsodálható, az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület és a Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) közti megállapodás alapján, áll a szerkesztőségünkbe eljuttatott, Tóth István fotóművész által jegyzett közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában