Vendégek

2023.05.02. 20:54

Olimpikonok vendégeskedtek a püspöki palotában

Böcskei László megyés püspök kedd délután a püspöki palotában látta vendégül a nagyváradi római katolikus egyházmegye azon fiataljait, akik április 12–14. között részt vettek a Magyar Nyelvű Római Katolikus Országos Hittanolimpián, Kolozsváron.

Fotó: Ciucur Losonczi Antonius

Ciucur Losonczi Antonius

Az egyházmegye minden sarkából (Szentjobb, Margitta, Kárásztelek, Érmihályfalva stb.) származó diákok felkészítő tanáraik kíséretében érkeztek Nagyváradra, hogy egy kötetlen beszélgetés keretében számoljanak be élményeikről, tapasztalataikról. A Benedek Ramóna hitoktató által is szorgalmazott találkozó olyannyira informális jellegű volt, hogy a főpásztor a püspöki palota előtt fogadta a kissé megilletődött gyerekeket. Örömét fejezte ki, hogy ismét látja őket, hiszen már a kincses városban is köszöntötte őket. „Jó, hogy újból eltölthetünk egy kis időt egymás társaságában, és miért ne tervezhetnénk együtt valami kellemeset. Szükségünk van arra, hogy felfedezzük a szépet nemcsak körülöttünk, hanem saját magunkban is”, hangsúlyozta.
Ezután bementek a palotába, és a különböző kiállítási helyeken a megyés püspök arra próbálta buzdítani a diákokat, hogy ők tartsanak úgymond tárlatvezetést. Az első megállóhely Szent László király hermájánál volt, majd kisebb feladatoknak a teljesítése után következett a többi terem, és legvégül a bibliai növények kertje, immár ismét a szabad levegőn.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában