Választások

2024.04.29. 14:59

EP-választások: Az RMDSZ listája lesz az első a szavazólapon

Illusztráció

Agerpres

Kisorsolta hétfőn a Központi Választási Iroda (BEC) a június 9-i európai parlamenti választásokon induló pártok és választási szövetségek listáinak sorrendjét a szavazólapon.
A BEC közleménye szerint a sorsolás alapján az RMDSZ kerül az első helyre. A további sorrend: 2. a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) alkotta választási szövetség, 3. Megújítjuk Románia Európai Projektjét (REPER) párt, 4. Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR), 5. Szociálliberális Humanista Párt (PUSL), 6. a Mentsétek meg Romániát Szövetségből (USR), a Népi Mozgalom Pártjából (PMP) és a Jobboldal Erejéből álló Egyesült Jobboldal Szövetség (ADU), 7. Szocialista Románia Szövetség, 8. Nagy-Románia Párt, 9. Hazafiak Pártja, 10. Jobb Alternatíva Párt, 11. S.O.S. Románia Párt, 12. Egyesült Diaszpóra Párt.
A független jelöltek a 13., 14., 15. és 16. pozíciót kapják iratcsomóik iktatásának sorrendjében, amely a következő: Pîrvănescu Paula-Marinela, Gheorghe Vlad-Dan, Ştefănuţă Nicolae-Bogdănel és Şoşoacă Dumitru-Silvestru.
A sorsolást a BEC elnöke, Vasile Bîcu bíró végezte.

Címkék#PNL#BEC#PMP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában