Modernizálás

2021.08.24. 14:00

Korszerűsített út vezet immár Jádremetétől a Dregán völgyébe

Fotó: CJ Bihor

A Bihar Megyei Tanács közleménye szerint befejeződtek a 108K jelzésű megyei út korszerűsítési munkálatai Jádremete és a Bihar–Kolozs megyehatár (Dregán völgye) közti szakaszon, a hivatalos átadás-átvétel néhány napon belül megtörténik. A beruházást 2019 novemberében kezdték és időnek előtte, vagyis 2021. november 28. előtt sikerült lezárni. Az út az Erdélyi-szigethegység regionális útvonal részét képezi. Felújítottak és modernizáltak hidakat, pallókat és támfalakat is, valamint a biztonságosabb közlekedést garantáló elemeket. A kivitelezéssel egy konzorciumot bíztak meg, melynek a fővállalkozója a Drumuri Orășenești Rt., a nettó 22,2 millió lej értékű befektetés finanszírozását európai uniós pénzalapokból finanszírozták.

A kommüniké ugyanakkor arra is kitért, hogy mindeközben a 764A jelzésű megyei út felújítási munkálatai 40 százaléknál tartanak. Az Erdélyi-szigethegység útjának szakasza magába foglalja a 764-es megyei utat (Belényes–Bondoraszó–Biharfüred) és a 108J számú megyei utat (Biharfüred–Coada Lacului Jádremete), és összesen 43,375 kilométer hosszú.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában