Buszmegálló

2020.12.08. 10:40

Elkészült a pelbárthidai Örömállomás

Pikó Stefánia

Elkészült a hivatalosan Örömállomásnak keresztelt, általunk Boldogság-megállóként emlegetett új pelbárthidai buszmegálló, melyet a Florius Art egykori virágosbódéjából épített meg Flavius Bunoiu, főként adományokból. Bunoiut a bódé elköltöztetésekor ismertük meg a Bihar megyei Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) tagjaként, de a szóban forgó projektet nem politikusként, hanem magánszemélyként indította el, és hajtotta végre, időközben ki is lépett a pártból.

Pelbárthidára mi is ellátogattunk, és láthattuk, hogy valóban egy meglehetősen elhanyagolt, koszos, lehangoló buszmegálló áll a közepén. Ennek helyére Bunoiu azért is szerette volna létrehozni az Örömállomást, mert a falubeli gyerekek általában (amikor nem online oktatás zajlik) sok időt töltenek itt, amikor reggelente buszra várnak, az idő pedig sokkal könnyebben telik kellemes környezetben. A felújított, kidíszített bódéba be lehet ülni, és az adományoknak köszönhetően könyveket lehet olvasni várakozás közben.

„Tudjuk-e úgy használni anyanyelvünket, és követni hagyományainkat, hogy közben nem lobogtatunk tüntetőleg zászlókat? Én úgy hiszem, igen” – mindössze ennyit írt vasárnap esti bejegyzésében Flavius Bunoiu, amikor először osztott meg fotót az elkészült megállóról.

Bár egy ideig még biztosan nem mehetnek iskolába a gyerekek, kíváncsiságból valószínűleg így is hamar birtokukba veszik majd az Örömállomást.

A régi buszmegálló

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában