fontos tudnivalók

2020.08.27. 19:03

Születési bizonyítvány

A személyi igazolvánnyal rendelkező kiskorúak születési bizonyítványának kiadásával kapcsolatos információkat közöl a Bihar Megyei Lakosság-nyilvántartó Igazgatóság. A születési bizonyítványokat a személyi igazolvánnyal rendelkező kiskorúaknak személyesen vagy meghatalmazott személynek adják át, a személyi igazolvány és másolatának felmutatásával.

Igazolványként felmutatható: román állampolgárok számára a személyi igazolvány, külföldi lakcímmel rendelkező román állampolgár esetén az útlevél; az EU, illetve az európai gazdasági övezetben élő kiskorúak esetén a személyi igazolvány vagy az útlevél; más külföldi állampolgárok számára azon útlevél, amelyet abban az országban adtak ki, ahol élnek; hontalanok esetében az 1954-es hontalanokra vonatkozó egyezmény alapján kiállított útlevél vagy az ideiglenes tartózkodási engedély. A születési bizonyítvány kiállítását kérvényezni az önkormányzatokon belül működő helyi lakosságnyilvántartó hivatalokban, szülő/gyám lakhelyén lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában