Határátlépés

2020.03.25. 12:24

Csaknem 31 ezren lépték át a román államhatárt az elmúlt 24 órában

 Több mint 30.800 román és külföldi állampolgár lépte át a román államhatárt az elmúlt 24 órában, közülük 18.300-an belépésre, 12.500-an kilépésre jelentkeztek – tájékoztat a határrendészet március 25-i, szerdai közleménye.

Ugyanakkor 17.300 járművet regisztráltak a határátkelőknél, amelyekből körülbelül 9200-at a belépési, 8100-at a kilépési oldalon. A határrendészet tájékoztatása értelmében az elmúlt 24 órában 19 illegális cselekményt (nyolc bűncselekményt és 15 kihágást) észleltek a határátkelőknél és a zöldhatáron, és húszezer lej értékben foglaltak le olyan javakat, amelyeket illegálisan próbáltak behozni az országba, vagy meghaladták a vámhatóság által engedélyezett határokat. Az észlelt kihágásokért összesen 5200 lejre róttak ki bírságot.

A határrendészet tájékoztatójából az is kiderül, hogy kilenc külföldi állampolgárt, akik nem teljesítették a törvényben előírt feltételeket, nem engedtek be az országba, és három román állampolgárt pedig különböző jogi problémák miatt nem engedtek távozni az országból.

A határrendészet emlékeztet, hogy a határátkelőknél való várakozási időről a http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ oldalon elérhető Trafic on-line applikáció révén lehet tájékozódni.

Borítókép: Illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában