ERDON Országos hírek

2018.11.08. 12:05

Iohannis üzenete a fiataloknak: Vegyetek részt a politikában!

A politikai életben való részvételre buzdította Klaus Iohannis államfő a fiatalokat csütörtöki üzenetében.

A politikai életben való részvételre buzdította Klaus Iohannis államfő a fiatalokat csütörtöki üzenetében.

,,Tudom, hogy sokan mélységesen csalódtatok abban, ahogy manapság politizálnak nálunk. De a megoldás nem az, hogy elhagyjátok az országot. A megoldás az - és erre buzdítalak, amint azt más alkalmakkor is tettem -, hogy lépjetek be a politikába, aktívan vegyetek részt a döntéshozás folyamatában. Ne engedjétek, hogy a jövőről nélkületek, a ti véleményetek kikérése nélkül döntsenek. Ne engedjétek, hogy a kormánytagok ígéretei csak archívumban tárolt lapok maradjanak. És ha már a be nem tartott ígéretek kerültek szóba, vajon ki emlékszik még a kormány híressé vált programjára, amely időközben egy hamisítatlan manipuláció-tankönyvvé vált?" - olvasható az államelnök üzenetében, amelyet a Fiatalok Csúcstalálkozójának harmadik kiadása alkalmából küldött.

Iohannis bátorságra és elkezdett projektjeik folytatására biztatta a fiatalokat, kiemelve, hogy megfelelő kitartással a politikusok is rá fognak jönni: nem kerülhetik meg az ifjú generáció véleményét.

Hozzátette: Románia nem egészen két hónap múlva az Európai Unió Tanácsának elnöki tisztségét fogja betölteni, és ebben az időszakban különösen számít a fiatalok részvételére, hogy lelkesedésükkel, kreativitásukkal ismét optimizmust vigyenek Európa jövőképébe. Ez egy próbatétel lesz, amelyen reményeim szerint sikerrel vizsgázunk, ezért innovatív és állandó szerepvállalást

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!