ERDON Helyi hírek

2015.07.01. 12:36

Vaddisznók dézsmálnak Váradon

Az elmúlt években, de különösen az elmúlt hónapokban nagyon elszaporodtak a vaddisznók a száldobágyi erdőben, olyannyira, hogy most már a nagyváradi megyei kórház környékére is bemerészkednek, nagy károkat téve az ott lakók kerítéseiben, kertjeiben, pusztítják a háziállatokat, és nem utolsó sorban az emberekre is veszélyesek.

Az elmúlt években, de különösen az elmúlt hónapokban nagyon elszaporodtak a vaddisznók a száldobágyi erdőben, olyannyira, hogy most már a nagyváradi megyei kórház környékére is bemerészkednek, nagy károkat téve az ott lakók kerítéseiben, kertjeiben, pusztítják a háziállatokat, és nem utolsó sorban az emberekre is veszélyesek.Az akuttá vált problémát a megyei kórház környékén lakók jelezték a polgármesteri hivatalnak, ennek nyomán a nagyváradi helyi tanács keddi ülésén elfogadott egy határozatot, melynek értelmében a város szerződést köt a pályi Forest Hunt Vadászegyesülettel, hogy lője ki a város belterületére bemerészkedő vaddisznókat. A szerződés egy évig lesz érvényben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!