ERDON Helyi hírek

2014.02.03. 18:14

Elítélték a mesterét felgyújtó személyt

Húszéves börtönbüntetésre és több mint 35 ezer euró kártérítés kifizetésére ítélték azt a 43 éves férfit, aki tavaly nyáron felgyújtotta mesterét.

Húszéves börtönbüntetésre és több mint 35 ezer euró kártérítés kifizetésére ítélték azt a 43 éves férfit, aki tavaly nyáron felgyújtotta mesterét.

A Bihar Megyei Törvényszék pénteken hirdetett ítéletet a 43 éves Ion Dragoş ügyében, aki ellen gyilkosság miatt indult eljárás. A vádlottat húsz évre ítélték, továbbá 35.000 euró kártérítés kifizetésére kötelezték, amiből 20 ezer eurót az áldozat fiának, 15 ezret pedig az özvegynek kell kifizessen. Ezenkívül Dragoş havi járadékot kell fizessen az elhunyt özvegyének, valamint a férfi javait biztosítói zárlat alatt tartják az ügy lezárásáig, mivel a törvényszék ítélete nem végleges, fellebbezhető. Ez esetben az ügyet a Nagyváradi Ítélőtábla tárgyalja tovább.

2013. június 14-én az egyik váradi, kanapékat és matracokat gyártó cég 43 esztendős alkalmazottja elbocsátása miatt dühöngve benzinnel lelocsolta, majd felgyújtotta 52 éves volt mesterét. Az összetűzésben mindketten égési sérüléseket szenvedtek: a támadónak végtagja, míg a megtámadott férfinak a felső teste, a kezei, az arca és légzőszerve szenvedett égési sérüléseket. Az áldozatot Bukarestbe szállították, de három héttel később belehalt sérüléseibe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!