ERDON Helyi hírek

2009.01.04. 14:45

Sikeres évet zárt a tanügyiek háza

<p>Szatmár megye - A Szatmár Megyei Háza a 2008–as évben több megvalósítást tudhat maga mögött, valamint sikeres projekteket és együttműködéseket is. Emellett az eseménydús év után további tervek is lesznek.</p>

„Tevékenységekkel, ellenőrzésekkel teli igen eseménydús évet zátrunk” — tájékoztatta lapunkat Szász Piroska a Szatmár Megyei Tanügyiek Házának igazgatója. Elmondása szerint 2008–ban akkreditált képzéseken 467–en vettek részt a megyénkben tanító 6998 tanügyi alkalmazott közül — a 2007/2008–as tanévben 2103 pedagógus vett részt valamilyen képzésen. Az elmúlt évben a ház tevékenységei között szerepelt 10 újjab Információs és Dokumentációs Központ alakítása megyei iskolákban — főként vidéki tanintézményekben —, így azok száma 35–re növekedett. Amint azt a ház igazgatónője elmondta az intézmény eszközökkel való felszerelését kizárólag pályázatok révén valósították meg EU–s finanszírozásokból. Emellett európai pénzekből érdekes és  minőségi képzésket sikerült biztosítani az elmúlt évben, mint: kooperatív tanulás, Európai Uniós ismeretek, pályázatírás menedzsmentje témakörökben stb. Az elmúlt évben sikerült sikerült még három újabb képzést akkreditáltatni, így 2008–ban 17 lett az akkreditált képzések száma.

Tervek

A képzések és tevékenységek mellett az intéymény különböző pályázatokat is megnyert és több határokon átívelő PHARE projektben is sikeresen részt vett — román–magyar, valamint román–ukrán együttműködések során. A projektek során is voltak tapasztalatcserék, szimpóziumokat szerveztek, valamint a nyugdijba vonuló pedagógusok számára ünnepséget tartottak, díszokleveleket adtak számukra — tudtuk meg Szász Piroskától. Elmondása szerint ezen rendezvények szervezése mellett különböző képzőművészeti kiállításokat is tartottak, valamint különböző kiadványokat, ismertetőket, tananyagot — mely a válaszott tantárgyak területén segítség a pedagógusok számára — is kiadtak stb. Az idei évben a tervek szerint újjabb szakoat szeretnének akkreditáltatni, több pályázaton résztvenni. „A ház küldetését figyelembe véve ezek után is a pedagógusok képzésére, módszertani fejlesztésére és kutatásokra is pályáznánk az idei évben” — mesélte Szász Piroska.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!