Koronavírus Romániában

2020.05.04. 10:24

Újabb tizenhárom fertőzött halálát okozta a koronavírus Romániában

Újabb tizenhárom koronavírus-fertőzött elhalálozását jelentette hétfőn a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS), ezzel 803-re nőtt a betegség halálos áldozatainak száma.

Egy férfi és egy nő elhalálozásáról számoltak be. Meghalt egy 70 éves, Bihar megyei férfi, és egy 49 éves, Arad megyei nő. Mindketten más betegségekben is szenvedtek.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport értesítése szerint a 70 éves Bihar megyei férfit március 17-én utalták be az élesdi kórházba, ahonnan április 2-án átszállították a nagyváradi városi kórházba. Április 2-án mintát vettek tőle, még aznap megállapították szervezetében az új koronavírus jelenlétét. A férfi május 3-án vesztette életét, krónikus obstruktív tüdőbetegséggel, illetve légzőszervi daganattal küzdött.

 

A reggeli órákban öt férfi és hat nő elhalálozásáról számoltak be, ők 30 és 94 év közöttiek voltak.

Meghalt egy 68 éves, Galac megyei férfi, egy 94 éves, Galac megyei nő, egy 30 éves, Bihar megyei férfi, egy 78 éves, Temes megyei férfi, egy 84 éves, Ilfov megyei nő, egy 47 éves, Bihar megyei nő, egy 75 éves, Maros megyei férfi, egy 49 éves, Maros megyei nő, egy 65 éves, Maros megyei nő, egy 89 éves, Galac megyei nő, és egy 82 éves, Beszterce-Naszód megyei férfi. Valamennyien más betegségekben is szenvedtek.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport közleménye szerint a 30 éves Bihar megyei férfit április 12-én utalták be a nagyváradi városi kórházba, majd április 15-én az intenzív terápiás osztályra helyezték át. Még beutalásának napján mintát vettek tőle, a pozitív teszteredmény április 14-én lett kész. A férfi vasárnap halt meg, túlsúlyos volt. A 47 éves nőt április 16-án utalták be a városi kórház intenzív terápiás osztályára, lélegeztetőgépre szorult. Miután állapota javult, átszállították a pulmonológia osztályra, állapota azonban ismét rosszabbodott, így május 2-án ismét az intenzív terápiás osztályra helyezték át. Mintát ugyancsak beutalásának napján vettek tőle, április 17-én meg is állapították nála a fertőzés jelenlétét. A nő április 3-án, vasárnap hunyt el – áll a Stratégiai Kommunikációs Csoport közleményében. Kettes típusú diabéteszben és kóros elhízásban szenvedett.

Borítóképen: a nagyváradi városi kórház/illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában