Nosztalgia

2024.05.25. 15:00

Öregdiák-találkozókat tartottak az Ady líceumban

Fotó: Ciucur Losonczi Antonius

Ciucur Losonczi Antonius

Az iskolában zajló felújítási munkálatok miatt az idén a megszokottnál is különlegesebbnek és emlékezetesebbnek bizonyultak az Ady Endre Elméleti Líceumban minden májusban hagyományosan megrendezett 50, 60 és 70 éves érettségi találkozók szombaton. A volt osztálytársak már az épület előtt örömmel üdvözölték egymást, és az első csoportképek el is készültek a bejárati ajtó előtt. 

A kapusfülke melletti lépcsőnél mostani diákok igazították kedvesen útba az érkezőket, amit mindenki hálásan megköszönt, hiszen amúgy is könnyű eltévedni az iskola falai közt, jelenleg pedig a korszerűsítés miatt még inkább. A dísztermet még néhány hónapig nem lehet használni, ezért az ünnepelteket két csoportra osztották a szervezők: nagyobb részüket a tanáriba invitálták, a többieket pedig egy földszinti osztályterem felé kalauzolták.

Vad Márta igazgató előbb a tanáriba összeseregletteket üdvözölte nagy szeretettel. Szándékosan nem készült hivatalos beszéddel, ehelyett inkább arról mesélt, hogy zajlik mostanság az élet az Adyban. Tette ezt annak érdekében, hogy az öregdiákok könnyebben fel tudják magukban idézni azt, hogy ehhez képest milyenek voltak a körülmények akkor, amikor ők voltak tizenévesek.

Sokak örömére a 90. életévéhez közeledő, kitűnő szellemi frissességű Stark Erzsébet földrajztanárnő is jelen volt, aki kedvesen köszöntött mindenkit. Felidézte azokat az időket, amikor néhány évtizeddel ezelőtt igazgatóhelyettesként ebbe az iskolába került, és a diákok is segítettek abban, hogy legyen fűtés és bentlakás. 

A 70. érettségi találkozójukat tartók közül Fábi Ibolya osztotta meg gondolatait az egybegyűltekkel, majd Buna Boglárka zenetanárnő, igazgatóhelyettes és Csepregi Abigél Fruzsina diák bűvölték el énekhangjukkal hallgatóságukat. Az arany-, gyémánt- és rubinoklevelek átadása után további nosztalgiázással, régi emlékek felelevenítésével folytatódott a 32. Festum Varadinum utórendezvénye.
 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában