Programajánló

2024.05.25. 16:35

Számos program lesz a gyerekfesztiválon

Bihar megye legszínesebb és legszórakoztatóbb gyermeknapi fesztiválját Nagyváradon szervezik meg június 1-jén idén is három helyszínen – tudatja közleményében a rendezvényt szervező Visit Oradea Egyesület.

Forrás: Visit Oradea

ERDON-összeállítás


A három helyszín – a nagyváradi vár, a gyerekváros és a Barcăului park – mindegyikén különböző egyedi és szórakoztató tevékenységek zajlanak majd egy időben, reggel 10 órától este 22 óráig. A nagyváradi várban városi kalandot ígérnek a szervezők csupa meglepetéssel és szórakozással. Többek között a következő tevékenységekkel várják a gyermekeket: arcfestés, táncbemutató, műhelyfoglalkozások, kreatív játékok, mesehősök felvonulása. 

A fejedelmi udvarban felállított színpadon 12 órától a Don Orione Líceum mazsorettjei lépnek fel, 13 órától pedig Șerban Borda színművész várja a kicsiket egy előadással. A továbbiakban 14.40 órától Camelia Jolța koreográfus modern táncbemutatót tart, majd 15 órától a Gyermekpalota növendékei mutatkoznak be aerobic tánccal, könnyűzenei előadással, showtánc bemutatóval stb. Rendkívül érdekes és interaktív programot kínálnak majd a cserkészek, a váradi Salvadrone Klub pedig a drónok működését mutatják be az érdeklődő gyerekeknek. A Invictvus Klub motorkerékpár bemutatója, valamint a Retromobil Klub Dacia autókiállítása is szerepel a programban. A mozgásról a Nagyváradi Közösségi Alapítvány gondoskodik, a zenéről pedig Rogvaiv és Dubase lemezlovasok. A fiataloknak a rendőrség által szervezett interaktív közlekedésbiztonsági és drogprevenciós tevékenységek lesznek hasznosak, valamint a Logiscool programjai, amelyek segítségével új dolgokat tanulhatnak a digitális világgal kapcsolatban. Nem csak a gyerekeknek és fiataloknak, hanem a szülőknek is készülnek a szervezők előadásokkal, amelyek értékes információkat nyújtanak a gyermekek fejlődése, a szülői magatartás és a kiberbiztonság témakörökben. Délután is folytatódik a mulatság: 16 órától Bianca és Eduard bűvészműsora lesz, 17 órától Maya Ciotea koncert, 18 órától Meda Music előadás, 19 órától Ella Bella lép színpadra, 20 órától Daria Lupi koncertezik, míg 21 órától Adda énekel majd.

A kisebb korosztály számára a gyerekvárosban szerveznek tevékenységeket, lesz például aszfaltrajzolás, interaktív műhelyek, arcfestés, sporttevékenységek (kosárlabda, box, foci, karate, judo, taekwondo) a Nagyváradi VSK sportolóinak jóvoltából. Ezen a helysínen is lesz közúti oktatás a Bihar megyei rendőrség szervezésében. Továbbá a középkori sátornál a gyerekeknek lehetőségük lesz megismerni a korabeli hagyományokat és szokásokat, fejleszthetik kreativitásukat, történelmi ismereteiket stb. A színpadon hat zenei, színházi és bűvészműsor lesz. Fellép: Ella Bella, Bianca és Eduard, Șerban Borda színművész, Alexandra Breje és Andrei Grue, a Meda Music és az Arcadia Társulat. A Pedalăm Egyesület biciklizni hívja a kisebbeket, a menet 12 órától indul a gyermekvárosból egészen a várig.
A Barcăului parkban is több tevékenységet szerveznek. Lesznek például szabadtéri sporttevékenységek, arcfestés és lufihajtogatás, továbbá találkozni lehet majd Mickey és Minnie egérrel. Șerban Borda színművész ide is elhozza műsorát, és kutya idomítási előadás is lesz, amelyen arról tudhatnak meg többet a jelenlevők, hogy hogyan kell megfelelően gondozni és nevelni a kis kedvenceket.
A gyerekfesztivál részletes programja megtalálható a rendezvény honlapján és Facebook-oldalán. A gyerekfesztivált a Visit Oradea Egyesület szervezi a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal támogatásával, és több szervezettel partnerségben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában