Tánc

2024.05.25. 10:40

Michael Flatley által rendezett show-t mutattak be Váradon

Hónapok óta szervezték és reklámozták a Michael Flatley nevével fémjelzett látványos táncshow-t Váradon, azonban ennek ellenére sem sikerült minden jegyet eladni az eseményre. Az előadást május 23-án láthatta a közönség a Nagyvárad Arénában.

Fotó: Törő Enikő

Törő Enikő

A látványos produkció kisebb késéssel kezdődött meg, a felvezető pedig tulajdonképpen Michael Flatley életútját és a táncban való fejlődését mutatta be. A videóban számos érdekesség elhangzott, azonban ezt csak azok érthették, akik beszélnek angolul, ugyanis nemhogy magyar, de román felirat sem volt. Az összeállításban szó esett többek között arról, hogy Michael Flatley életcélja a tánc volt, s ehhez nem elég a ritmusérzék és a gumiláb”, hanem komoly állóképesség és testizomzat is szükséges. 

Nem sokkal ezután a színpadra is álltak az első táncosok, s nem meglepő módon ír aláfestőzenével indították a produkciót. Az előadás során egyébként legalább ugyanolyan szerepet kapott a zene, mint a tánc, több alkalommal ugyanis táncos háttér nélkül csupán hegedűsök és énekesek szórakoztatták a közönséget. Az előadás valóban igen látványos volt: a kivetített háttér mesevilágot mutatott be, s ahogy az lenni szokott, a gonosz” is megjelent. A táncos részek egy történetet alkottak: egy különleges lény szorult megmentésre, ami természetesen sikerült is. A jubileumi „Lifetime of standing ovations” című show a hagyományokat és a kortárs trendeket ötvözi, miközben megőrzi az ír tánc sugárzó varázsát. A történetet mindvégig Gerard Fahy zeneszámai kísérték. 

Az előadás mintegy két órát tartott egy húszperces szünettel. Nem meglepő, hogy a különleges látvány és a profi táncosok mindenkit elvarázsoltak, a produkció után sokan beszéltek elismerően a látottakról. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában