Románia

2022.04.04. 14:34

Az USR azt kéri a kormánytól, hogy mindenféle kereskedelmi kapcsolatot függesszen fel Oroszországgal

Forrás: gov.ro

Agerpres

 

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) azt kéri a kormánytól, hogy mindenféle kereskedelmi kapcsolatot függesszen fel Oroszországgal, beleértve a kőolaj- és gázkereskedelmet is - jelentette be hétfőn Cătălin Drulă, az USR ügyvivő elnöke. A politikai alakulat országos vezetőségének hétfői ülésén az ukrajnai helyzet volt az egyik központi téma. Ezt követően Drulă sajtótájékoztatót tartott, amelyen azt mondta: Zelenszkij ukrán elnök hétfő estére beütemezett parlamenti beszéde előtt a román politikusok "egy csomót fognak beszélni", Ukrajnát azonban nem beszédekkel, hanem tettekkel kell segíteni ahhoz, hogy le tudja győzni "a gazember diktátort".

 

"Ezt kérte Zelenszkij elnök is a nemzetközi közösségtől, és Romániának is meg kellene tennie minden tőle telhetőt, hogy segítse a sötét erők elleni harcot. Úgy döntöttünk, kérjük a kormánytól minden Oroszországgal fenntartott kereskedelmi kapcsolat felfüggesztését, beleértve a gázt és a kőolajat is, Romániának és az Európai Uniónak is ezt kellene tennie: abbahagyni az őrült diktátor háborújának finanszírozását, aki ártatlan gyermekeket gyilkol" - mondta Drulă.

 

Az USR ügyvivő elnöke hozzátette, elfogadhatatlannak tartja, hogy miközben a politikusok azt nyilatkozzák, hogy sokkolják őket a háború képei, addig "Putyinnal üzletelnek".

 

"Továbbra is érkeznek orosz hajók a konstancai kikötőbe. Mi az első keleti frontvonalban lévő ország vagyunk, a román kormánynak azonnal fel kell függesztenie az Oroszországgal való kereskedést" - nyomatékosította Drulă, hozzátéve, hogy a hatóságoknak nyomon kéne követniük a Romániába érkező orosz pénzeket, amelyekben több romániai cég és politikus érdekelt.

 

Cătălin Drulă bírálta a miniszterelnököt is, azt állítva róla, hogy a gonoszság képviselője, akinek a romániai társadalom militarizálása a célja. "Nem feledkezhetünk meg a két tervezőről sem: Iohannisról és az őt támogató Eduard Hellvigről. Egy titkosszolgálati vezetőnek nem lenne szabad politizálnia. (...) Iohannis és Hellvig őrködik most Ciucă fölött, hogy ő legyen Iohannis projektjének folytatója. Nem fogadhatjuk el, hogy Romániát vállrojtosok irányítsák" - mondta az USR vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában