politikai kockázat

2021.10.15. 14:13

A PNL támogatja, hogy minden gazdasági tevékenységhez megköveteljék a zöldigazolványt

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) támogatni fogja a parlamentben, hogy minden gazdasági tevékenységhez megköveteljék a zöldigazolványt, leszámítva a létszükségleti cikkeket árusító egységeket – ismertette az alakulat vezetőtestületének döntését Florin Cîţu.

A liberális pártelnök a PNL végrehajtó bizottságának pénteki ülése után azt mondta, tudatában van annak, hogy nem népszerű a kezdeményezés, miszerint zöldigazolványhoz kötnének szinte minden gazdasági tevékenységet, de vállalja ezt a politikai kockázatot, mert csak így lehet elkerülni a gazdaság újbóli lezárását.

Cîţu hangsúlyozta, a létszükségleti cikkeket árusító egységekre nem lesz érvényes a rendelkezés. Ezek listáját a parlamentben véglegesítik majd, és az élelmiszerboltok, szupermarketek, gyógyszertárak minden bizonnyal rajta lesznek.

A tervek szerint az intézkedést akkor vezetnék be egy adott településen, amikor a megbetegedések magas száma miatt esedékes lenne az adott település vesztegzár alá vonása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában