Zöldigazolvány

2021.05.11. 18:19

Az EU ellenőrizte és jóváhagyta a STS által kidolgozott román digitális zöldigazolvány modelljét

Románia bevezeti az EU országaiban szabad mozgást megkönnyítő, digitális zöldigazolványokat (vakcina útleveleket) a Speciális Távközlési Szolgálat (STS) támogatásával.

A STS bejelentette: május 6-án elküldte az EU szintjén működő műszaki csoportnak – ellenőrzés végett – az általa kidolgozott digitális zöldigazolvány modelljét, amit minden tagállam ellenőrzött és jóvá is hagyott.

A zöldigazolvány lehetővé fogja tenni, hogy az emberek negatív koronavírusteszt felmutatása, vagy karanténba vonulás nélkül közlekedjenek az Unió tagállamai között, mutat rá az AGERPRES hírügynökségnek elküldött közleményében a STS.

A szolgálat szerint a QR-kódot tartalmazó igazolványt egy biztonságos weboldalról lehet letölteni.

A digitális zöldigazolványt ingyenesen letöltheti a portálról minden olyan személy, aki beoltatta magát vagy átesett a betegségen és az ezzel kapcsolatos információ szerepel az országos adatbázisban, de azok is, akiknek a nem több mint 72 órája hivatalosan elvégzett koronavírustesztje negatív. Az igazolványokat ki is lehet nyomtatni – mutat rá a STS.

A QR-kód tartalmazni fogja a személyazonossági adatokat (név és születési dátum), illetve az alapvető egészségügyi adatokat. A dokumentumok eleget tesznek a GDPR (általános adatvédelmi szabályozás) követelményeinek – hangsúlyozza a közlemény.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában