Berettyó-vidék

4 hete
Rövidnek ígérkezett a megyei önkormányzat képviselő-testületének múlt pénteki rendkívüli közgyűlése, de végül a repülőtér helyzete kapcsán fellángolt vita miatt közel egy órát tartott.
1 hónapja
Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) azonnali, sárga jelzésű viharriasztást adott ki vasárnap délután Bihar megyére. A riasztás szerint villámlásra, 55 km/h órás széllökésekre, záporokra lehet számítani.
2 hónapja
A szenátus közigazgatási szakbizottsága elutasította azt az USR-s (Mentsétek meg Romániát) javaslatot, hogy a polgármestereket ismét két fordulóban válasszák meg. Ellene szavazott a hat szociáldemokrata honatya és az RMDSZ-es Cseke Attila, és mellette csupán a liberális (PNL) és az USR-s szenátor.
2 hónapja
Negyvenegy kiadó összesen 15-20 ezer könyvcímmel várja a 25. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásáron az olvasóközönséget november 14. és 17. között. A könyves rendezvényt Határtalanul mottóval szervezik meg – közölték az MTI-vel csütörtökön a szervezők.
2 hónapja
Összefogva nyugdíjas egyesületekkel, egyházi és civil szervezetekkel, valamint önkormányzatokkal az RMDSZ Nőszervezet számos rendezvényt készít elő az ősz folyamán az idősebb generáció számára. A részleteket kedden a Fekete Sas-palotában tartott sajtótájékoztatón ismertették.