Ülés

2024.04.16. 11:00

Rangsoroló közgyűlés Margittán

Szőke Ferenc

A margittai RMDSZ a művelődési ház konferenciatermében tartotta meg rangsoroló közgyűlését népes tagszám jelenlétében. Az ülésen a megyei szervezetet Szabó József (Alex) ügyvezető alelnök képviselte. Elsőként a margittai RMDSZ elnöke, Demián Zsolt köszöntötte a közgyűlés részvevőit, mely után ismertette az egyetlen napirendi pontot, mely az önkormányzati képviselők rangsorának jóváhagyása.

A közgyűlést megelőzően ugyanis a tisztségre jelentkezők zárt körben találkoztak és közös megegyezéssel, teljes egyetértésben megállapították a lista sorrendjét, melyet a Választmány is egyhangúlag jóváhagyott. Az elnök felolvasta a már jóváhagyott sorrendet, melyet kivetítve is jól láthatott mindenki. Ennek vezetője a szabályzat szerint a polgármesterjelölt, jelen esetben Demián Zsolt alpolgármester, RMDSZ-elnök. A közgyűlés résztvevői áttanulmányozták a sorrendet. A szervezet teljes listát állított, mely 22 személyből áll: Demián Zsolt, Fechete Norbert, Árkosi Antal, Almási István, Ördög Sándor, Suta Krisztina, Kiss Károly, Barczag Szabolcs, Koppányi Zsolt, Tóth Róbert, Csokmai Lajos, Kiss János, dr. Jagamos Endre, Lázár Tamás, dr. Kovács Hajnalka, László István, Horváth Vivien, dr. Miheler Katalin, Szabó Máté, Kürti Zsolt, Király Ferenc és egy a szervezetük által javasolt roma származású személy. Demián Zsolt röviden bemutatta a listán lévőket, melynek elején, a lehetséges bejutási szintig, tapasztaltabbak és kezdők egyaránt vannak, közöttük egy hölgy is. Szakmailag, felekezetileg és korosztályban is lefed minden réteget. Hozzászólás, kérdés a listával kapcsolatban nem volt. „A listán lévők közül bárkit el tudnék képzelni befutó helyen és meggyőződésem, hogy jól végezné a reá háruló feladatot. Örülök, hogy a sorrend vita nélkül alakult ki.” – mondta a listavezető. Más javaslat nem hangzott el, ezért kézfelemeléssel lehetett szavazni. Valamennyi részvevő jóváhagyta a listát, ellenszavazat, tartózkodás nem volt. Szabó József elsőként átadta Cseke Attila megyei elnök üdvözletét, aki, mint mondta, „margittaiként, rajta tartja mindkét kezét a margittai politikai élet pulzusán. Az volt a kérése, hogy szavazzunk bizalmat a csapatnak és csapatkapitányának, mert nehéz időszak jön.” Cél, hogy egy jó kampányt tudjon vinni a város, vissza tudja verni az esetleges támadásokat, melyekre biztosan számítani lehet, és megnyerni a választást, hangsúlyozta a továbbiakban. Megköszönte azoknak is az eddigi munkáját, akik most nincsenek befutó helyen, de négy éven át támogatták munkájukkal a szervezetet és az egész várost. Munkájukra ezután is számít a közösség, emelte ki zárszavában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában