Verseny

2024.04.17. 09:17

Nemzetközi szavalóversenyen vett részt két margittai tanuló

BN-összeállítás

A magyar költészet napján, április 11-én Hajdúbagos község önkormányzata nemzetközi vers- és prózamondó versenyt rendezett, Hazám, hazám… címmel. Margitta két igen tehetséges szavalót nevezhetett be a versenyre, akik méltóképpen képviselték a várost, a Horváth János Elméleti Líceumot és a Horváth János Társaságot a rangos megmérettetésen. 
A verseny témájaként a hazaszeretetet és szülőföldünk értékeit nevezték meg. A rendezvény díszvendége Jakab István, a Magyar Országgyűlés alelnöke és Pajna Zoltán, Hajdú-Bihar vármegye közgyűlésének elnöke volt, fővédnökei pedig Szabó Lukács Imre, Hajdúbagos polgármestere, illetve Majosi Pálma, a Berettyóújfalui Tankerületi Központ igazgatója. A zsűri elnöke Meleg Vilmos nagyváradi színművész volt. 
Összesen 42 versenyző lépett színpadra, akik Magyarországról, Romániából, Szlovákiából, Ukrajnából, Szerbiából és Szlovéniából érkeztek. A Horváth János Társaság elnöke, Szőke Ferenc a szavalóversenyeken felmutatott többéves eredményeik alapján a fiatalabbik korcsoportba Bálint Tibor IV-es, a nagyobbak közé pedig Illyés Teodóra VIII-os tanulót nevezte be. A választás jónak bizonyult, hiszen – annak ellenére, hogy megfázásos tünetekkel küszködtek – mindketten nagyon jól szerepeltek. Bálint Tibor szereplése kiemelkedően jó volt, mivel korcsoportjában az első helyen végzett, ezáltal a Horváth János Elméleti Líceum nemzetközi aranyérmes lett. „Hatalmas élményben volt részük a versenyzőknek és nekünk is, akik elkísértük őket erre a nagyon színvonalas eseményre!” – mondta a kisfiú édesanyja. A versenyzők az emléklapon és oklevélen túl jutalomutazásban is részesülnek, melyre június folyamán kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában